Vitaminová bomba

Jahody jsou skvělým zdrojem vitaminu C. Pokud se necítíte dobře a jdete si do obchodu koupit citron, nezapomeňte sáhnout také po jahodách, protože obsahují mnohem vyšší podíl „céčka“ než samotný citron nebo pomeranč. A umíte si představit chutnější posilovaní imunitního systému, než je pojídání jahod? Mimo jiné obsahují také další zdraví prospěšné látky, jako je vápník, zinek, draslík a hořčík.

Důležité antioxidanty

Nejen vitamin C nám pomáhá posilovat imunitu. Jahody patří mezi potraviny, kde je nejvyšší koncentrace antioxidantů. Ty pomáhají chránit naše tělo před dopady onemocnění. Antioxidační vlastnosti také zabraňují očním zákalům a pomáhají celkově zlepšovat zrak. Jako další velká motivace ale může posloužit fakt, že antioxidanty spolu s vitaminem C mají vliv na pružnost a mladistvý vzhled naší pleti. Společně totiž podporují tvorbu kolagenu, který se s přibývajícím věkem z našeho těla pomalu vytrácí. Jahody jako svačinka a pleťová maska zároveň – to zní skvěle!

Bělicí účinek

Během dne na naše zuby necháváme působit spoustu potravin, které postupně ničí přirozenou bělost našich zubů, jako je například káva nebo čaj. Jahody působí naprosto opačně. Obsahují totiž kyselinu jablečnou, která je známá jako přírodní bělidlo zubů. Můžete si připravit jahodovou svačinku a při té příležitosti rozmačkat pár jahod s práškem do pečiva v bio kvalitě – vytvoříte tím takovou zcela přírodní bělicí masku na zuby. Váš úsměv bude o to krásnější!

Spalovač tuků

Na každém rohu na nás číhají zaručené tipy, které nám pomůžou zhubnout. Některé z nich jsou dost podezřelé. Spojení jahod a hubnutí zní ale velmi lákavě. Nejedná se o žádný nesmyslný zázrak. Jahody obsahují antokyany, které podporují spalování uloženého tuku. Navíc obsahují značné množství vlákniny, která napomáhá trávení. Celkově se jedná o nízkokalorickou potravinu, takže si ji můžete jednoduše vychutnávat bez výčitek.

Přírodní afrodiziakum

Jíst jahody při romantické večeři se zdá velmi romantické. Není to však pouze romantické, ale především velmi praktické a má to svůj důvod. Jahody obsahují vysoký podíl zinku a antioxidantů a ty působí jako afrodiziakum. Tyto látky zvýší vaši sexuální výkonnost i apetit. Nezapomeňte si je tedy zabalit s sebou na romantický piknik ve dvou – výsledek bude nezapomenutelný!

Teď právě nastává čas jahod – je to tedy období, kdy si pochutnáte a zároveň budete mít skvělou pleť, bělejší zuby a budete nadopovaní vitaminy! A to je důvod, proč je právě červen tak skvělé období!