Ingredience:

4 papriky podélně rozpůlené, zbavené semen
6 čajových lžiček olivového oleje
4 silnější plátky celozrnného chleba
1 polévková lžíce balzamikového octa
200 g nadrobeného sýru feta
200 g tvarohu ve vaničce
půlka biocitronu
hrst lístků čerstvé bazalky
sůl a pepř

Postup:

Rozpalte si gril. Připravte papriky a 15 minut je grilujte z obou stran, dokud jim neztmavne slupka. Poté je přendejte do misky, kterou překryjte alobalem a nechte odpočinout 5 minut. Mezitím potřete každý krajíc chleba jednou lžičkou olivového oleje. Krajíce dejte maximálně na 2 minuty na gril a nechte opéct dokřupava.

Papriky rozkrájejte na centimetr široké proužky, lehce osolte a opepřete.

Do misky si dejte zbytek oleje, balzamiko, sýr feta a tvaroh. Pomazánku osolte, opepřete, zamíchejte a namažte na tousty. Poklaďte ogrilovanými proužky paprik, zakápněte citronem a ozdobte lístky bazalky. Podávejte jako přílohu ke grilovanému masu.