Ingredience:
300 g bulguru
600 ml zeleninového vývaru
½ lžičky kurkumy
sůl
4 lžíce olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
1 balení uzeného tempehu
½ chilli papričky
1 červená paprika
1 cuketa
10 cherry rajčat
šťáva z ½ citronu
pražené mandle
1 hrst koriandru
Postup:
Bulgur uvařte ve vývaru s kurkumou a trochou soli.
Na pánvi rozehřejte olivový olej, osmahněte na něm cibuli nakrájenou na tenké půlměsíce, podrcený česnek a nasekanou chilli papričku. Přidejte tempeh nakrájený na kostičky, papriku nakrájenou na proužky, cuketu, cherry rajčata a šťávu z citronu. Osolte a opékejte asi 10 minut.
Vedle na suché pánvi opražte mandle. Smíchejte je s bulgurem a restovanou zeleninou. Ozdobte koriandrem.