Bramborový salát od sousedů z Rakouska

Bramborový salát od sousedů z Rakouska
Vánoční tradice spojené s přípravou osvědčených pokrmů sice milujete, ale říkáte si, že letos by to chtělo alespoň drobnou obměnu? Pak vyzkoušejte pravý vídeňský bramborový salát, který v sobě nebude mít tolik opěvovanou a zároveň zatracovanou majonézu a díky tomu bude lehčí a zdravější.

Kde vznikl bramborový salát?

To už samozřejmě jako u většiny časem prověřených tradičních pokrmů není známo. Každopádně lze vysledovat několik stop vedoucích k nejmenovanému francouzskému kuchtíkovi zaměstnanému na moskevském dvoře počátkem 20. století. Teprve v jeho první polovině se smažený kapr s bramborovým salátem dostal i do povědomí českých hospodyněk. Tradice je to tedy veskrze mladá. Přesto však již v té době obsahoval bramborový salát hojnou porci majonézy, ovšem na úkor kořenové zeleniny. Ta ale chybí i v bramborovém salátu na vídeňský způsob. Pojďme ho tedy vyzkoušet.

Co budete potřebovat?

Loading
ZAVŘÍT REKLAMU
Ikona
Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.