Bábovka s cuketou

Bábovka s cuketou
Cuket je teď všude plno a přiznám se, že už je dávám úplně do všeho. Cuketa je skvělá jak do slaných, tak i sladkých jídel – důkazem je tahle nadýchaná bábovka, která je plná živin a vitaminů, je tak akorát sladká a hlavně neskutečně dobrá!

INGREDIENCE:

  • 300 g hladké špaldové mouky
  • 120 g celozrnné hladké špaldové mouky
  • 60 g strouhaného kokosu
  • 100 g mix oříšků
  • 15 g prášku do pečiva
  • ½ čajové lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 140 g cukety
  • 120 g javorového sirupu
  • 70 g kokosového oleje
  • 2 polévkové lžíce jablečného octa
  • 270 ml rostlinného mléka

 

NA VYMAZÁNÍ FORMY:

  • kokosový olej
  • strouhaný kokos

 

POSTUP:

Troubu předehřejte na 180 °C. V míse smíchejte mouky, kokos, prášek do pečiva, jedlou sodu a pokrájené oříšky (já si je předem na chvilku namáčím do čisté teplé vody).

Cuketu nastrouhejte na jemnému struhadle a vmíchejte ji k suchým ingrediencím. Poté vmíchejte i sirup, rozehřátý olej a jablečný ocet.

Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy na bábovku (popřípadě na chleba nebo do muffinů…). Bábovku pečte při 180 °C zhruba 45–50 minut.

ZAVŘÍT REKLAMU
Ikona
Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.