Ingredience:
- 2 okurky hadovky
- 1 šalotka
- 25 g hub enoki
- 2 jarní cibulky nakrájené na plátky
- 1 červená chilli paprička zbavená semen a nakrájená na tenké dlouhé proužky
- 25 g fazolových klíčků mungo
Na zálivku:
- 2 lžíce limetové šťávy
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce sezamových semínek
Postup:
Smíchejte všechny přísady na zálivku a počkejte, až se cukr rozpustí.
Nakrájejte na tenké plátky šalotku, přidejte pokrájenou jarní cibulku, chilli, houby, a než budete salát podávat, přikryjte a uložte v chladničce.
Okurky omyjte a těsně před podáváním nakrájejte na tenké proužky, dobře to jde třeba škrabkou na brambory. Okurku zlehka promíchejte s ostatními přísadami a s polovinou zálivky. Zbývající zálivku podávejte zvlášť.
Tip: Houby enoki koupíte ve větších supermarketech nebo v asijských obchodech. Když je neseženete, můžete nahradit shiitake.