Ingredience:

  • 2 okurky hadovky
  • 1 šalotka
  • 25 g hub enoki
  • 2 jarní cibulky nakrájené na plátky
  • 1 červená chilli paprička zbavená semen a nakrájená na tenké dlouhé proužky
  • 25 g fazolových klíčků mungo

Na zálivku:

  • 2 lžíce limetové šťávy
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce sezamových semínek

Postup:

Smíchejte všechny přísady na zálivku a počkejte, až se cukr rozpustí.

Nakrájejte na tenké plátky šalotku, přidejte pokrájenou jarní cibulku, chilli, houby, a než budete salát podávat, přikryjte a uložte v chladničce.

Okurky omyjte a těsně před podáváním nakrájejte na tenké proužky, dobře to jde třeba škrabkou na brambory. Okurku zlehka promíchejte s ostatními přísadami a s polovinou zálivky. Zbývající zálivku podávejte zvlášť.

Tip: Houby enoki koupíte ve větších supermarketech nebo v asijských obchodech. Když je neseženete, můžete nahradit shiitake.