Ingredience:
- 350 g hladké mouky
- 1 lžička instantního droždí
- ½ lžičky soli
- 1 lžička mletého koriandru
- 5 lžic olivového oleje
- 200 g hříbků
- 1 malá cibule
- 150 g zakysané smetany
- 100 g sušené šunky (tyrolského špeku)
- 100 g tvrdého kozího sýra
Postup:
V míse smíchejte mouku, droždí, sůl a koriandr. Přidejte 250 ml vlažné vody a 2 lžíce oleje. Vypracujte hladké těsto a nechte ho v teple kynout asi hodinu.
Houby očistěte, nakrájejte na menší kousky. Cibuli rozpulte a nakrájejte na tenké nudličky. V pánvi zahřejte zbylý olej a orestujte na něm cibuli s houbami.
Z kynutého těsta vyválejte oválnou placku. Potřete ji zakysanou smetanou. Na to naskládejte plátky šunky a orestované houby. Osolte, opepřete a posypte nastrouhaným sýrem.