Ingredience:

  • 350 g hladké mouky
  • 1 lžička instantního droždí
  • ½ lžičky soli
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 5 lžic olivového oleje
  • 200 g hříbků
  • 1 malá cibule
  • 150 g zakysané smetany
  • 100 g sušené šunky (tyrolského špeku)
  • 100 g tvrdého kozího sýra

Postup:

V míse smíchejte mouku, droždí, sůl a koriandr. Přidejte 250 ml vlažné vody a 2 lžíce oleje. Vypracujte hladké těsto a nechte ho v teple kynout asi hodinu.

Houby očistěte, nakrájejte na menší kousky. Cibuli rozpulte a nakrájejte na tenké nudličky. V pánvi zahřejte zbylý olej a orestujte na něm cibuli s houbami.

Z kynutého těsta vyválejte oválnou placku. Potřete ji zakysanou smetanou. Na to naskládejte plátky šunky a orestované houby. Osolte, opepřete a posypte nastrouhaným sýrem.