Když pleť začne stárnout, stačí jeden pohled do zrcadla a vy jen bezradně počítáte nové jemné linky i hlubší vrásky. I když to zní neuvěřitelně, právě ramnóza dokáže vaši pleť výrazně zpevnit. Jak je to možné?

Aby pleť zůstala pružná a pevná

Ramnóza působí na tu část kůže, která leží těsně pod pokožkou a tvoří jakousi oporu pleti. Také se jí říká papilární dermis a právě ona je při procesu stárnutí nejzranitelnější. Časem se v ní přestává tvořit elastin a kolagen, a proto se objevují první vrásky. Ramnóza tyto škody dokáže napravit, protože povzbuzuje k činnosti buňky, které pleť udržují pružnou a pevnou.

Ramnóza působí jako životabudič

Ramnózu zná kosmetický průmysl už dlouho, odborníci ale až teprve teď odhalili, kolik látky je zapotřebí k tomu, aby dokázala napravit škody způsobené stárnutím. Výzkumu se zúčastnilo osm set žen mezi padesáti a sedmdesáti lety, které si látku po dobu osmi týdnů obden mazaly na vnitřní stranu předloktí. Části z nich přitom vědci namísto ramnózy podávali jen placebo. Výsledek byl obdivuhodný – ramnóza zapůsobila na pleť doslova jako zázračný životabudič.