Při tomto úplňku Luna v Panně vytváří harmonický aspekt s Uranem, což ukazuje na možnost zužitkovat síly nového poznání, které k nám může přijít skrze sny nebo uvědomění, jež se objeví v průběhu dne. Něco důležitého se v nás rozpustí.

Je dobré to dovolit. Nebát se nechat odejít to staré, nepotřebné… Pouštět minulost, která se nedá změnit, a umět odpouštět nám pomůže vyčistit si prostor a udělat místo, aby do našeho života mohlo přijít něco nového.

Slunce v Rybách a Luna v Panně nás prověřuje v tom, do jaké míry umíme být teď a tady. Jsme bohatí svými zkušenostmi z minula. Umíme je ale využít teď a tady? Jak jsme na tom se svými emocemi a vášněmi? Stále nás ovládají a pohybují s námi vpřed? Nebo jsme dokázali nelehké zážitky z minulosti přetavit v moudrost? Stojíme nohama pevně na zemi a hlavou jsme spojeni s nekonečností.

Orgány související se znamením Luny

Panna – slinivka břišní, tenké střevo, slepé střevo, tlusté střevo, trávicí ústrojí, dvanácterník, konečník, smyslové orgány (oči a uši). Tyto orgány jsou dnes citlivé, proto se snažte o ně pečovat a nezatěžovat je.

Co cvičit

Najděte si chvíli pro sebe a spojte se se svým já. Může to být chvíle ráno po probuzení nebo před spaním. Zařaďte meditaci prázdné mísy, která vám pomůže vyprázdnit mysl. Zvlášť vhodná je pro ty, kteří jsou ve svém všedním životě orientovaní na výkon a mají sklony k perfekcionismu.

Lekce jin jógy s Veronikou Karmanovou vám může pomoci nejen zklidnit se před spaním, ale i zklidnit neposednou mysl a ulevit od každodenního stresu a přetížení.

Máte-li dnes chuť na plnohodnotnou lekci jógy, zacvičte si se Zuzkou Klingrovou lekci, která podpoří vaše trávení. Žaludek, slinivka, tenké i tlusté střevo jsou v těchto dnech oslabené.

Čas vhodný na očistu

Úplněk je také den vhodný k započetí očisty. Spolu s lektorkou Zuzkou Klingrovou jsme pro vás připravili #21denní jarní detox, který má za cíl s přicházejícím jarním obdobím odlehčit vašemu tělu a uklidit i ve vaší mysli. Čekají vás lekce jógy i doporučení, jak se vhodně stravovat a pečovat o játra a žlučník, které jsou v jarním období aktivní a procházejí procesem přirozené detoxikace. Vy tento proces můžete podpořit a získat tak více energie.

Horoskop jsme pro vás připravili ve spolupráci s astroložkou Hankou Lapáčkovou. Její astrologické náhledy můžete sledovat na Facebooku.