Napomáhá hubnutí

Jako první důvod, proč zařadit čaj do svého dne, uvádíme hubnutí, protože je to nejčastější příčina, proč se lidé rozhodnou začít pít zelený čaj či ho suplementovat v podobě doplňků stravy.

Kdo by přece nechtěl hubnout po pouhém pití čaje? Teď vás nejspíše ale zklameme. Zachováte-li staré a špatné stravovací návyky s minimem pohybu, tak vám samotné pití zeleného čaje k lepší postavě nepomůže.

V první řadě je třeba upravit si jídelníček tak, aby obsahoval z většiny kvalitní a nezpracované potraviny, mít vyvážený příjem makroživin a optimální přísun kalorií. Poté je také namístě přidat na pohybu. Teprve pokud toto všechno splňujete, můžete přidat zelený čaj jako třešničku na dortu.

Je zdraví prospěšný

Kromě toho, že je zelený čaj výtečným pomocníkem při dietě, má také skvělé přínosy pro naše zdraví. Zelený čaj je vysoký antioxidant, což znamená, že bojuje s volnými radikály. Volné radikály způsobuje například kouření, pobyt v znečištěném prostředí, nekvalitní strava, nedostatek pohybu a další. Proto je třeba myslet také na příjem antioxidantů, které bojují s těmito radikály a pomáhají tak zdraví. Pro naše tělo je důležité udržovat rovnováhu mezi volnými radikály a antioxidanty, k čemuž se výborně hodí zelený čaj.

Dále je také prospěšný jako prevence proti kardiovaskulárním onemocněním, zlepšuje imunitu, eliminuje bakterie, redukuje streptokoky a zabraňuje tvorbě infekcí.

Dodává energii


V neposlední řadě nesmíme zapomenout na zelený čaj jako zdroj kofeinu. Šálek zeleného čaje obsahuje 35 až 80 mg kofeinu, což je podstatně méně, než kolik má například káva. Proto můžete večerní kávu nahradit zeleným čajem a díky tomu si zajistit kvalitní spánek. Není totiž pro naše tělo zdravé užívat vysoké dávky kofeinu před spaním. Kromě dodání energie a povzbuzení zelený čaj také podporuje funkci mozku a zlepšuje paměť.