Kartáčujte tělo

Metoda zbaví tělo toxinů a rozproudí lymfu, zbaví celulitidy – ideální na léto. Před sprchou celé tělo nasucho pět minut exfoliujte suchým přírodním kartáčem či houbou. Postupujte od nohou nahoru, ideální jsou delší plynulé tahy. Poté se osprchujte, osušte a namažte přírodním olejem (třeba kokosovým). Opakujte 30 dní po sobě a uvidíte výsledky.

Šalvěj proti pocení

Při nadměrném pocení pomůže čaj ze šalvěje. Působí na žlučník i proti cukrovce, upravuje žaludeční potíže. Podávejte ho vychladlý a nepijte ho dlouhodobě.

Ochladit tělo můžete také nálevem či odvarem z máty a vlhkým ručníkem otírat celé tělo či jen chodidla.

Třikrát pomoc pro oteklé a těžké nohy

1. Připravte si výluh z ostružiníku, maliníku a černého rybízu. Čajovou lžičku směsi zalijte 250 ml horké vody a nechte louhovat 15 minut. Sceďte a vlažné pijte.


2. Opřete nohy o zeď. Lehněte si na podlahu, hýždě podložte dekou, přitáhněte nohy a zadek těsně ke stěně a nohy zvedněte na 5–15 minut vzhůru. Uvolníte tok krve směrem k srdci a uleví se vám od otoků. Tato relaxace mírní premenstruační syndrom, menstruační křeče i menopauzu. Skvělá pro těhotné a na bezesné noci.


3. Koupelovou sůl s rozmarýnou a mátou jednoduše připravíte smícháním hrubé soli se sušenými bylinami nebo aromaoleji. Rozpusťte ve vodě a nohy v ní vykoupejte.