Jídlo podle ájurvédy: Připravte se na zimu

Připravte se na zimu díky ajurvdské stravě
Naše schopnost trávit potravu je podle ájurvédy stejně důležitá jako to, co vkládáme do úst. Přizvěte do hry dary přírody, nešetřete voňavým kořením. Nastartujte trávení, posílíte imunitu a trpět hlady přitom rozhodně nebudete.  

Agní – ájurvédské označení pro schopnost trávení – je nezbytnou podmínkou pro výstavbu tkání z živin. Z nestrávené potravy se tělo nejen nevyživí, ale zbytky jídla ho zatíží a oslabí jeho imunitu. Trávicí oheň agní tak určuje nejen míru naší energie, vyzařování a síly, ale i zdraví a délku života. Dobře fungující agní se ohlásí dvakrát až třikrát denně zdravým hladem a pravidelným trávením. Když nedržíme správně půst nebo detoxikační kúru, má agní tendenci se utlumit.

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.