Dopřejte si očistu těla i duše

Při koupeli si vyhraďte čas jen na sebe. Přestaňte myslet na to, že je potřeba ještě uvařit večeři a udělat s dětmi úkoly. Využijte tento čas ke zbavení se starých nánosů, nejen těch tělesných, ale také všech trápení a negativních myšlenek, které se na vás celý den nabalily. Většina z nich nám totiž jen ubírá energii, kterou budeme do nadcházejícího předvánočního období rozhodně potřebovat. Při koupeli si můžete jednoduše představovat, jak z vás voda smývá všechny špatné emoce, energie a myšlenky, kterých se chcete zbavit. Vizualizace je opravdu mocný nástroj, který funguje. Svoje snahy podpořte vonnými koupelovými oleji, které vám pomohou rychleji se zbavit nechtěného.

Duševní harmonizaci podpořte aromaterapií

Zřejmě nejuniverzálnější vůní, která pomůže odplavit negativní myšlenky, je jakákoli citrusová. Ať již zvolíte chladivý citron, rozpustilou mandarinku, osvěžující pomeranč, anebo nahořklý grapefruit, můžete si být jisti, že vaše mysl tím jedině získá. Pozitivní myšlenky a rychlejší vyrovnání se s nezvládnutými emocemi vám pomůže navodit také oblíbený bergamot, který se často přidává také do černého čaje. Klasiku pro rychlé uvolnění a navození příjemného stavu představuje levandule. Podobné účinky má ale také růžová silice anebo esenciální olej z růžového dřeva, který vám pomůže s tělesnou i duševní harmonizací.

Vyčistěte všechna zákoutí své duše

Velmi efektivně vám k tomu pomůže tea tree oil, který posiluje tělesnou a duševní odolnost a také sebevědomí. Využít jej můžete nejen k překonání náročných životních období, ale i jako prevenci chřipek a nachlazení v době, kdy venkovní počasí těmto chorobám jen nahrává. Tea tree oil působí jako přírodní antibiotikum, tedy podobně jako česnek a v některých případech můžete dokonce pozorovat jeho pozitivní účinky, i pokud se u vás již nachlazení rozjelo.

Jak dostat esenciální oleje do koupele?

Způsobů je hned několik. Rozhodně je nekapejte přímo do vody. S tou se nemísí. Zůstaly by pouze na jejím povrchu. Pro lepší účinky je můžete smíchat s přírodním tekutým mýdlem anebo pěnou do koupele, případně je přikápnout do hydrofilního oleje. Svoji práci vykonají také smíšené s medem anebo smetanou, které poté ve vodě rozpustíte. Další velice často využívanou variantou jsou také domácí šumivé koule, do kterých si esenciální olej přidáte podle svého gusta. Přidat do nich můžete také sušené bylinky nebo květy a podpořit tak ještě více aromaterapeutické účinky koupele.

Jak na bylinky v koupeli?

Bylinky vám udělají dobře nejen, budete-li je konzumovat. Při koupeli si jejich blahodárných účinků můžete také užít. Účinné látky se vám do těla vstřebají kůží. Uvolňující bylinnou směs vložte na dětskou plenku nebo na kousek plátýnka. Svažte rohy tak, aby vznikla koule, a pevně ji svažte. Velký hrnec naplňte vodou. Bylinkovou kouli do něj ponořte a nechte alespoň 20 minut vařit. Vzniklý odvar poté vlijte do vany a doplňte vodou a příhodnými esenciálními oleji. Zbylé bylinky můžete použít například na přírodní peeling. A které bylinky na tuto terapii můžete použít? Ideální jsou květy levandule, sušené růžové okvětní lístky, meduňková nať anebo kousky máty a rozmarýnu.

Příjemnou vůni si můžete užít i ve sprše

Uvolňující aromaterapii si lze užít, i pokud nemáte dostatek času na koupel. Vonný olejíček si nakapejte do aromalampy anebo do difuzéru a příjemnou vůni si tak užijte i v průběhu krátké sprchy. Oblíbená vůně vám naplní celou koupelnu a zlepší náladu.