Premium obsah

Co jíst podle ájurvédy na přelomu zimy a jara

Co jíst podle ájurvédy na přelomu zimy a jara
Není problém si na stole dopřát potraviny dovážené ze vzdálených koutů planety. Znamená to ale, že bychom měli ve střední Evropě v březnu jíst borůvky z Kostariky a banány, když tady nikdy nevyroste ani jeden? Ájurvéda míní, že nikoli.

Učení podle ájurvédy doporučuje místní, sezonní stravování – ne proto, že by to považovalo za nejnovější dietní hit, ale proto, že je to přirozené, a tudíž zdravé. Odkazuje přitom na historii, lidé kromě moderní doby jedli vždycky jen to, co si dokázali vypěstovat nebo co bylo sezonně dostupné.

Loading
Ikona
Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.