Můžete totiž vzít doslova rčení, že láska prochází žaludkem, a zkusit některé z kuchyňských afrodiziak, která dokáží povzbudit chuť na sex. Přesněji řečeno jde o to, abyste snědli nebo vypili něco, co zvýší tvorbu jedné ze čtyř chemických látek v mozku, které o ní rozhodují – dopamin, acetylcholin, serotonin a látku označovanou jako GABA. Nebojte, výsledkem nebude nějaká nezvladatelná touha, spíše se budete mimo jiné cítit sebevědoměji a více při síle, což někdy stačí, stejně jako mírné zlepšení nálady.

Zkuste bylinky nebo čokoládu

Pokud vám chybí dopamin, který rozhoduje o dobré náladě a právě o pocitu sebevědomí, zkuste například čerstvou bazalku, hojnost černého pepře, chilli, ale také obyčejný kmín nebo česnek. Jeho nelibá vůně nakonec vadit nemusí, pokud si ho dopřejí oba partneři. Zabrat může také zázvor nebo kurkuma. Nedostává se vám acetylcholinu, což se pozná na problémech se soustředěním a pozorností? Nabízí se kromě bazalky třeba máta peprná, šalvěj či tymián.

O látce GABA se mluví jako o přírodním antidepresivu a najdete ji v alkoholu. Přehánět to s ním nemusíte, jedna dvě sklenky červeného vína budou stačit.

Nezapomínejte ani na dostatek serotoninu, pomůže vám ho dohnat třeba konzumace banánů nebo trocha kvalitní čokolády.

Povzbuďte se šafránem

Možná byste ale rádi vyzkoušeli něco přece jen více erotického? V minulosti se hodně věřilo na afrodiziakální účinky šafránu – zkuste proto zeleninové rizoto okořeněné právě touto vzácností, přičemž do rýže přidáte trochu smetany. Povzbuzující účinky, pokud jde o sexuální touhu, má také skořice či kokos, v úvahu tak připadají některá jídla z asijské kuchyně, ne každému však chutnají.

Talíř ústřic si asi doma nenaservírujete, jinak se ale právě jim i dalším mořským plodům rovněž připisuje schopnost vyvolat vášeň, zvláště pokud je milenci konzumují společně.

Zkusit můžete mnohem prozaičtější celer, který je rovněž známý svým dobrým vlivem, ovšem ten použijte spíše jako přísadu, opečeným či smaženým nikoho neohromíte. To už spíše zkuste něco s medem, který se pro povzbuzení sexuální chuti hodí rovněž.