Zázvorový čaj

Zázvor je také označovaný za přírodní antibiotikum. Působí antibakteriálně a antivirově a pomůže vám nejen s nachlazením! Zázvor má hned několik pozitivních účinků na zdraví: pomáhá s nevolnostmi, zmírňuje pálení žáhy, zlepšuje imunitu, zklidňuje, má pozitivní vliv na krevní oběh, zmírňuje bolest šlach a kloubů, tlumí křeče a bolest. Zázvor je bohatý na vitaminy (A, B, C i D) a minerály, jako je sodík, draslík, vápník, železo či hořčík.

Jak si připravit zázvorový čaj?

Můžete zázvor nakrájet na malé kousky nebo nastrouhat a zalít horkou vodou. Poté nechte nějakou dobu vylouhovat, slijte přes sítko a dochutit můžete medem či citronem.

Čaj s medem a citronem

Základní metodou při léčbě je jakýkoli čaj, který obohatíte o citron a med. Tyto dvě suroviny mají příznivé účinky na naše zdraví a mohou pomoci porazit nachlazení a chřipku. Jaké jsou benefity citronu a medu?

Med:

posiluje imunitní systém
je skvělým zdrojem antioxidantů
tiší kašel
pomáhá s hojením ran

Citron:

léčí trávení
zvyšuje pocení a tím mírní horečku
pomáhá s bolestmi zubů
pečuje o vlasy

Jak citron, tak med tělu dodají spektrum vitaminů a minerálů. Navíc med může být zdravější verzí cukru, lze ho využívat nejen do čaje, ale také do dezertů a jako sladidlo.

Pokud smícháte med se skořicí, získáte také medicínu, kterou můžete užívat každé ráno a dodat tak tělu dostatek vitaminů a minerálů.

Jak si připravit čaj s medem a citronem?

Stačí si připravit jakýkoli čaj, který dosladíte medem a do něhož přidáte vymačkanou šťávu z citronu.

Cibulový čaj

Tento čaj vás svou chutí příliš nenadchne, jedná se však o účinný čaj, který vás potěší svými účinky.

Jaké jsou přínosy cibule pro zdraví?

pomáhá při chřipce a nachlazení
chrání nervovou a kardiovaskulární soustavu
snižuje hladinu cholesterolu
podporuje cévy
zpevňuje kosti


Jak si připravit cibulový čaj?

Nakrájejte cibuli a nechte ji povařit. Celý nálev poté slijte, dochutit můžete medem či citronem. Pokud nezvládnete vypít cibulový čaj (má výraznou chuť i vůni), zkuste využít pouze šťávu z cibule, přidat med a citron a dávat si pouze ‚panáka‘. Účinky cibule za to opravdu stojí.