Pokud je však pekáč buchet vaším hlavním cílem, je to v pořádku. Každý máme svůj vysněný cíl. Je důležité myslet u posilování břicha na to, že nejde ani tak o rychlost jako spíše o to, spojit cvičení se správným dechem a s plynulým pomalejším pohybem. Pokud budete takto cvičit dlouhodobě, dosáhnete kýžených výsledků rychleji a viditelněji.

Nejen cvičení, ale i strava umí upéct pekáč buchet

Vyvážená strava a stravovací návyky přispívají k lepšímu budování svalové hmoty. To, co stravou přijímáme do těla, navíc ovlivňuje procesy našeho organismu. Proto dbejte na pestrou a vyváženou stravu s minimem průmyslově zpracovaných výrobků a uvidíte výsledek nejen na svém břiše, ale na celé postavě, která se bude formovat. Důležité je také uvědomit si, že pokud se zaměříme pouze na jednu partii těla a tu budeme posilovat, nemusí to být efektivní. Lepší je zařadit cvičení komplexní a tréninky pravidelně střídat.

A teď už se do toho pusťte s tímto krátkým desetiminutovým videem na pořádné posílení břicha. Po cvičení vám břicho bude pěkně hořet, a tak se na něm možná upeče i ten pořádný pekáč buchet.

Ke cvičení si vezměte podložku, sestava bude probíhat převážně vleže, na zádech a na boku. Aby bylo cvičení skutečně efektivní, všechny cviky provádějte tahem a zapojujte také dech do břicha.


1. cvik – žabí sklapovačky. Výchozí pozice je vleže na zádech. Nohy jsou opřené chodidly o sebe. Kolena jsou otevřená do stran. Ruce jsou za hlavou, lokty zůstávají otevřené a s výdechem je přitáhněte ke kolenům, s nádechem se vracejte do lehu hlavou na podložku a nohy mějte těsně nad zemí.


2. cvik – na šikmé břišní svaly. Nohy jsou v podložce, brada přitažená k hrudníku, lopatky jsou lehce zvednuté, dlaně směřují nahoru a vytáčejte se k patám ze strany na stranu.


3. cvik – roznožka s přítahem. Nohy nahoře, ruce za hlavou. S výdechem jdou nohy do stran, ruce přitáhněte mezi stehna, s nádechem se vraťte na podložku. Chodidla držte ve fajfkách, flexovaná. Brada je přitažená při zvednutí k hrudníku.


4. cvik – lehké sklapovačky. Nohy mějte položené na zemi, chodidla spojená proti sobě, ruce jsou za hlavou a mírně se přitahujte. S výdechem jděte nahoru, brada mírně přitažená do hrudníku a zvedejte lehce lopatky od podlahy.


5. cvik – opět na šikmé břišní svaly. Leh na boku. Nohy mějte natažené před sebou ve fajfkách. Jedna ruka zůstává položená před vámi na zemi, druhá je za hlavou a s výdechem lehce zvedejte obě dvě nohy a hmitejte. Tělo od lopatek nahoru zůstává nad podložkou. Cvik obměňte v druhém kole tím, že zvedejte pouze jednu nohu nahoru. S výdechem nahoru, s nádechem dolů. A to samé opakujte na druhou stranu. Pohyb provádějte tahem.


Na závěr si dejte ještě jeden cvik vsedě. Záda jsou rovná, hrudník je otevřený, ramena stažená dolů od uší. Nohy mírně roztažené a opřené patami do podložky na její šířku. Ruce natáhněte před sebe a s nádechem pouštějte tělo dozadu a s výdechem se vracejte nahoru. Pohled směřujte před sebe, brada je vtažená mírně do hrudníku.

Zdroj: Alena Vídeňská