Plank (Deska):

Plank je jedním z nejefektivnějších cviků pro posílení břišních svalů. Lehněte si na podložku na břicho, položte předloktí na zem a zvedněte se do pozice, kdy tvoříte přímou linii od hlavy až k patám. Držte tuto pozici po dobu 30 sekund a postupně ji prodlužujte.

Sit-up (Posilování břicha):

Lehněte si na záda se zahnutými koleny a nohy pevně přichyťte. Položte ruce za uši a zvedejte trup, dokud se vaše ramena nedotknou stehen. Pomalu se vraťte zpět do původní polohy a opakujte 10 až 15krát.

Bicycle Crunches (Kolo):

Lehněte si na záda, zvedněte nohy a ohněte je v úhlu 90 stupňů. Zvedejte postupně jedno koleno a natáčejte se směrem ke stehnu protilehlé nohy, zatímco druhou nohu držíte vzpaženou nad zemí. Opakujte toto cvičení v rytmu a provádějte 10 až 15 opakování na každou stranu.

Russian Twist (Ruské otočení):

Posaďte se na podložku s ohnutými koleny a nohy pevně přichyťte. Skloněte se dozadu, aby tělo tvořilo úhel přibližně 45 stupňů s podložkou. Držte ruce před sebou a pomalu rotujte trupem zleva doprava, dotýkajíc se rukou podložky na každé straně. Opakujte toto cvičení 10 až 15krát na každou stranu.

Hanging Leg Raises (Zvedání nohou na hrazdě):

Přidržte se na hrazdě, nechte nohy volně viset a zvedejte je až k hrudi. Držte se kontrakce na vrcholu a poté pomalu spusťte nohy zpět dolů. Opakujte toto cvičení 10 až 15krát.

Pamatujte, že k dosažení plochého bříška je nezbytné kombinovat cvičení s vyváženou stravou a celkovým cvičením, které zahrnuje kardiovaskulární aktivity. Pravidelnost a správná technika jsou také klíčové pro dosažení požadovaných výsledků. Začněte pomalu a postupně zvyšujte intenzitu a opakování cviků. S trpělivostí a disciplínou můžete dosáhnout svého cíle: sexy plochého bříška!

Zdroj:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21804427/