Pokud chcete docílit lepšího zdraví i krásnější postavy, měli byste zařadit do svého života pravidelnou pohybovou aktivitu. Jde to snadno i efektivně. Můžete vyzkoušet různé druhy cvičení a vybrat si to, které vám bude nejlépe vyhovovat. Výhodou krátkého cvičení je, že se nemusíte vymlouvat, že na něj nemáte čas, a zvládnete jej v pohodlí domova třeba před tím, než půjdete do práce. Ranní cvičení vám dodá energii do celého dne, a navíc se budete usmívat na kolegy – a to za to přece stojí. Při pravidelném tréninku uvidíte pokroky, budete se na cvičení víc a víc těšit a zařadíte jej do každého dne.


Zacvičte si s úsměvem a mějte pěkné ruce do plavek


Cvičení ve videu je intenzivní, zaměřuje se na svaly na nohou, pažích, posiluje střed těla i břicho. Jedná se o 5 cviků. Na začátku se mírně zahřejete jedním cvikem zaměřeným na kardio, pak již budou následovat ostatní cviky na posílení daných partií těla, například pro ty, co nechtějí mít plandavé paže v tílku či plavkách je tento trénink ideální.


1. cvik – panák. Výchozí pozice ve stoji, ruce od sebe a k sobě. Výdech nahoru, nádech dolů.


2. cvik – nohy (zadní strana stehen) a hýždě. Výchozí pozice leh na podložce na zádech. Nohy jsou položené chodidly na podložce, ruce podél těla. Přehoďte jednu nohu přes druhou. A protlačujte pánev nahoru. S výdechem vysaďte pánev a zatněte hýždě. S nádechem se vracejte dolů, ale nepokládejte se úplně na zem. Opírejte se do lopatek, ruce mějte volně, neopírejte se o ně. To samé na druhou stranu.


3. cvik – paže – tricepsy. Výchozí pozice leh na boku, vnější noha natažená a opřená do vnitřní strany chodidla, spodní noha je pokrčená. Horní paži položte do podložky, prsty směřují dopředu, druhou rukou se obejměte v oblasti lopatek, narovnejte záda. S nádechem pokrčte loket, přitáhněte tělo k podložce a s výdechem jděte zpátky nahoru. To samé proveďte na druhou stranu.


4. cvik – střed těla. Výchozí pozice vzpor na dlaních, přenášejte váhu střídavě na levé a pravé předloktí. Dolů nádech, nahoru výdech.


5. cvik – břicho. Zapojíte především horní část břišního svalu. Výchozí pozice je leh na zádech. Nohy jsou natažené ke stropu a přitahujete bradu do hrudníku a pomyslně stahujete každou rukou zvlášť lano dolů.

Zdroj: Alena Vídeňská