Pohyb nemusí být pouze běh nebo cvičení

Abyste zařadili pohyb, nemusíte nutně jít běhat nebo si zacvičit doma podle videí na YouTube. Každý pohyb se počítá. Pokud vám jde primárně o hubnutí nebo se chcete jen udržet v kondici a mít pevné zdraví, nesejde na tom, jaký pohyb vykonáte, ale důležité je, že se hýbete.

Úklid

Pokud se vám nechce ven, zkuste vzít úklid takzvaně od podlahy a vygruntovat celý byt nebo dům. Při úklidu se také hýbete, nachodíte několik set kroků, dáte zabrat rukám a spálíte spoustu kalorií. Navíc budete mít dobrý pocit z odvedené práce a hned se vám bude lépe sledovat seriál, když budete obklopeni čistotou a dobrou atmosférou.

Tanec

Dalším tipem, jak zařadit pohyb v zimních dnech, je tanec. Zapněte si instruktážní video nebo se hýbejte dle svého. Tanec a hudba mají nejen pozitivní vliv na vaše tělo díky pohybu a zvýšenému tepu, ale také zlepší vaši náladu a třeba se také naučíte nové kroky, kterými oslníte na zábavě.

Protažení, jóga

Pokud nejste příznivci rychlých pohybů, zkuste se pouze protáhnout nebo zařadit jógu. Jóga, podobně jako tanec, má příznivé účinky na psychický stav, takže se po cvičení budete cítit lépe nejen fyzicky, ale také psychicky.

Procházky a turistika

Nesmíme zapomenout také na chůzi, která je skvělým nástrojem, jak zařadit pohyb do denního programu. Vyrazte na delší procházku, vezměte svého domácího mazlíčka, kamarádku nebo rodinu a protáhněte se.

Procházky prospívají nejen zdraví, ale také působí pozitivně při snaze zhubnout, zlepšují trávení, stav kostí a kloubů a také mají pozitivní vliv na kardiovaskulární a nervový systém.