Jsem šéfredaktorkou časopisu Kondice a zároveň maminkou dvanáctiletých dvojčat. Sportem žiju, ale ne vždy na něj mám čas. Proto jsem uvítala spuštění videoportálu Kondice. Protože urvat si pro sebe během dne půlhodinu je jednodušší, než vyrazit na kolo nebo na organizovanou hodinu jógy.

Kdykoliv a kdekoliv si vzpomenu, zapnu si počítač a zacvičím si. Na horách po lyžování jsem si pustila jógu, před spaním si občas dopřeji meditaci. Když mám hodně energie a potřebuji přijít na jiné myšlenky, radost mi udělá funkční trénink Lu Gregorové, protože vím, že s ní se zapotím a protáhnu i málo používané svaly. A když se jdu projít, do sluchátek si pouštím audiočlánky (už se těším, až přibudou nové).

Podívejte se, jak jsem na začátku ledna trénovala já...

Středa 1. ledna

Jsme na chalupě v Jeseníkách. Dopoledne jsme byli silvestrovské oslavy vylyžovat a po odpoledním odpočinku jsem přemluvila své dvanáctileté děti, ať si se mnou dají fuknční trénink. Zapnuli jsme si ho na velké obrazovce televize a dvacet minut “jeli” s Lu Gregorovou její první trénink. Zatímco dcera, hráčka lacrossu, vše odcvičila s přehledem, my se synem jsme se docela zapotili. U některých cviků si vybírám snažší verzi tréninku, u jiných zvládám tu složitější. Kombinuji a občas se nevlezu do limitu. Ale byla to legrace, užili jsme si to všichni.

Sobota

Jsem v Praze sama doma a čekám, až se rodina vrátí z hor. Vím, že dorazí auto plné špinavého prádla, je třeba se na to připravit. Nejlépe meditací s naší cvičitelkou Zuzkou Klingrovou. Pouštím si tu pro začátečníky a musím dát Zuzce za pravdu, někdy se to skutečně nedaří a myšlenky utíkají pryč. K tomu špinavému prádlu a pracovním povinnostem...

Pondělí

První pondělí v novém roce je vždy záhul. Jedu do práce, vyřizuji maily, ještě jsem si tam naplánovala návštěvu lékaře. Dětem začaly kroužky, mají spoustu úkolů. Večer proto volím Lu Gregorovou. Za dvacet minut mám odcvičeno a dobrý pocit.

Středa

Dnes mi to moc nevycházelo. Mezi vařením a návratem dcery z tréninku jsem si rychle pustila jógu pro podzimní harmonii. Nebyl to dobrý nápad. Harmonie se moc nekonala, protože mě dvakrát vyrušil manžel a v půlce lekce dorazila hladová dcera. Tak jsem zaklapla počítač a šli jsme večeřet. Lekce mě bavila, příště se musím zavřít v ložnici.

Čtvrtek

I dnes jsem si dala funkční trénink s Lu Gregorovou. 2. díl - nohy. Přemluvila jsem k tomu i dceru. U angličáků opět křičela “easy” a stíhala tempo s cvičitelkami na videu, zatímco já cviky “dorážela” po limitu. Nohy bolí, ale je to fajn pocit se takhhle doma pohnout.

Sobota

Dodělávám pracovní i domácí resty z celého týdne, a než jsem vyrazila večer do divadla, vybrala jsem si v nabídce jógu na posílení imunity. Půlhodinová lekce byla přesně to, co jsem potřebovala a za co mě moje záda pochválily - protahování zad, svíčka a podobné cviky jsou fajn.

Zkusíte to jako já? Jak vám to šlo, mi klidně napište na michaela.buckova@vlmedia.cz.