Opravdu vás aplikace MySasy upozorňovala na blížící se zdravotní problém? Proč jste ji neposlechl?

Jako dlouholetý sportovec jsem pocovidovou plicní embolii nejdřív prakticky nezaznamenal, a to přestože mi MySasy každé ráno neomylně hlásila problém. Únavu jsem přikládal náročnému pracovnímu období a špatnému spánku. Chodil jsem tedy dál do práce a snažil se lehce trénovat. Bohužel patřím k lidem, kteří k doktorům chodí, až když už je opravdu zle. Asi za týden nastoupily horečky a byl jsem hospitalizován s velkou bolestí v hrudníku. V nemocnici zjistili, že jsem prodělal plicní infarkt.


Jakou roli hrálo ve vaší rekonvalescenci používání aplikace MySasy?

Po hospitalizaci spojené s léčbou obou nemocí jsem se do běžného života vracel velmi pomalu. První procházka kolem domu pro mě byla hodně náročná. Spal jsem po ní 13 hodin. Primář kardiologie mi kladl na srdce, ať se sportem začnu opravdu pozvolna. Právě v ten okamžik mi došlo, že mám MySasy, která mi se sledováním mého zdravotního stavu může pomoci.


Jak vypadal váš návrat ke sportu s MySasy?

Nejdřív jsem začal chodit, pomalu zvětšoval okruh kolem domu a zvyšoval tempo. Každé ráno jsem si pomocí diagnostiky MySasy hlídal odezvu organismu na zatížení. Po měsíci jsem přidal rotoped a za další měsíc se pomalinku rozeběhl. Jak se říká, tělo si předchozí trénování pamatovalo, a tak byl návrat rychlejší, než kdokoli čekal. Po šesti měsících mi byla ukončena medikace a já byl prohlášen za zdravého. Na oslavu jsem si zaběhl Pardubický vinařský půlmaraton. Čas jsem měl pod 1:30.


Doporučil byste MySasy i začátečníkům?

MySasy není pro každého. Jeho uživatel by měl znát alespoň elementární základy trénování a jeho vliv na organismus. Osobně jsem díky MySasy pochopil, jak funguje moje tělo, ubral ve chvílích, kdy nemá organismus na náročnější trénink kapacitu, a naopak přidal v okamžiku, kdy má větší zatížení i větší efekt. Díky MySasy jsem bezpečně zvládl návrat ke sportu po těžké nemoci. Pochopil jsem, jak důležitá je regenerace a jakou paseku může organismu přinést například nedostatek spánku nebo přemíra alkoholu.


Jaké jsou vaše další sportovní plány?

Věřím, že v příštím roce dokončím závod Ironman, který zahrnuje 3,9 km plavání, 180 km na kole a závěrečný maraton 42 km.


Zdroj: Ondřej Müller, MySasy.com