A v případě elektrokola, a je jedno, zda jde o elektrokolo značky Haibike, Crussis, Apache nebo jakékoliv jiné, to platí dvojnásob.

Rekreačně, pravidelně nebo adrenalinově?

To nejdůležitější je zavelet sám sobě, že je nejvyšší čas, pořádně se do toho opřít. Samozřejmě, že pravidelnost pohybu naše tělesná schránka ocení nejvíc. Ale pokud se k cyklistice nedokážete přemluvit pravidelně, i rekreační či víkendové vyjížďky jsou lepší než nic. A upřímně – po pár víkendech s elektrokolem budete stejně toužit po mnohem častějších výletech a vyjížďkách. A vaše kondice a fyzička vám bude více než vděčná.

Příležitost k pohybu rozhodně neodmítejte a na svém jízdním kole či ještě lépe elektrokole vyrazte každý den do práce, do školy či jen tak za zábavou. Zpříjemnit si cyklistikou můžete i víkendy, ale také společné rodinné dovolené. A pokud si budete chtít dát pořádně do těla, pak můžete zkusit i pořádnou adrenalinovou jízdu v drsné přírodě. Zvolíte-li si totiž pro své cyklistické zážitky elektrokolo, pak vás žádný kopec ani převýšení ve vašich zážitcích už nikdy nezastaví.

Benefity cyklistiky pro vaše zdraví

Kdo by nestál o to, vylepšit si svou tělesnou schránku. A navíc, když to může být ještě zábavnou a nenásilnou formou bez velkého potu a dřiny – pokud samozřejmě vy sami nebudete chtít. A věřte, že cyklistika vaše tělo vylepší na maximum. V čem tkví její největší přínosy?

Jízda na kole a elektrokole:

  • se právem řadí mezi aerobní cvičení
  • zlepšuje fyzickou zdatnost
  • má blahodárné účinky na kardiovaskulární systém
  • posílí svalový a kosterní systém
  • zvýší kapacitu plic
  • sníží krevní tlak
  • posílí imunitní systém
  • zbaví vás nevzhledných faldíků
  • posílí zádové svalstvo a s velkou pravděpodobností vás tak zbaví bolesti zad, především v oblasti beder
  • zdokonalí vaši koordinaci, sílu i vytrvalost
  • také vás zbaví nadbytečných kilogramů
  • a i váš mozek udrží v kondici

Jízda na kole, a především pak na elektrokole, nezatěžuje klouby, jako například běhání, a je tak vhodným sportem nejen pro mladé a zdravé, ale také pro starší a i ty, kteří mají problémy s klouby. Ne nadarmo je dokonce cyklistika doporučovaná jako rehabilitační prvek. Zvlášť v kombinaci s vhodnými doplňky stravy jako může být například mořský kolagen, dostanou vaše klouby tu správnou péči a výživu.

Součástí těla je i mysl

A i vaše vlastní „já“ ocení přínosy, které s sebou cyklistika přiváží. Pohyb vám vyčistí hlavu a zbaví stresu, chmur i nervozity. Vždyť už naše prababičky ordinovaly na smutek a trápení práci. A ten díky cyklistice můžete vyměnit za atraktivní pohyb, díky kterému zažijete spoustu nových zážitků a poznáte i nová místa, a také přátele.

Elektrokolo maže výkonností rozdíly mezi partnery, a tak díky cyklistice získáte ztracené sebevědomí, ruku v ruce s lepší náladou. V sedle elektrokola si užíváte sluníčka i čerstvého vzduchu, a tak o úsměv na tváři už nebude nikdy nouze. Bojujete-li se špatnou náladou, máte stres v práci či trable doma, pravidelná projížďka na kole vám zvedne náladu i vaši psychickou odolnost.

A i váš spánek bude nejen sladký, ale také vydatný a ráno se probudíte plni energie do nového, veselejšího a zdravějšího dne.