K čemu masážní pistole slouží

K čemu slouží a co to vůbec masážní pistole je? Jedná se o masážní pomůcku, která svým tvarem připomíná pistoli. Na jejím konci je masážní nástavec, který je po zapnutí rozkmitán a rychlými nárazy masíruje. Nástavce lze měnit dle požadavků.

Masážní pistole slouží nejen jako náhrada maséra, ale také je vhodná pro sportovce a dále pro všechny, kteří chtějí uvolnit svaly, zatuhlá záda, podpořit regeneraci a mnoho dalšího.

Přínosy masážní pistole

Prevence úrazu a zvýšení sportovního výkonu

Masírování pomocí masážní pistole přispívá ke zlepšení kontrakce svalů, což ocení všichni sportovci.

Díky promasírování svalů se posilují svalová vlákna a také fasciální tkáně. Zároveň se svaly uvolňují a zmírňuje se napětí. Díky tomu můžete podpořit svůj sportovní výkon, pomocí masážní pistole rozehřát a připravit svaly a předcházet tak zranění.

Úleva od bolesti

Pomocí vibrací, které masážní pistole vydává, se zlepšuje cirkulace krve ve svalech, ale také je podpořen lymfatický systém. To pomáhá produkovat kyslík a živiny přímo do svalů.

Díky prokrvení lze dosáhnout úlevy od bolesti, ale také zmírnit svalovou únavu po těžkém tréninku.

Masážní pistoli lze využít na zmírnění bolesti krku, ramenou, bederní části, ale také celých zad, stehenních svalů a třeba i lýtek.

Aktivuje nervový systém

Nervový systém stimuluje a reguluje činnost svalů a při těžkém fyzickém výkonu je nervový systém zatěžován. Masážní pistole pomáhá stimulovat receptory nervového systému, díky čemuž se uvolňuje svalové napětí a zmírňuje se zatížení nervového systému.

Kdy pistoli používat

Pistoli lze využívat kdykoli. Jedná se o malou pomůcku, kterou si můžete vzít všude s sebou.

Využití pistole:

• před tréninkem pro zahřátí svalů a zlepšení výkonu

• po tréninku pro zmírnění svalové únavy a bolesti

• při bolestech svalů

• pro regeneraci

• pro zmírnění svalového a nervového napětí

Zdroj:
https://www.probeast.cz/blog/vyhody-masazni-pistole/