SPRÁVNĚ VRSTVĚTE

Nikol o sobě říká, že je při tréninku trochu jako cibule. Nedá dopustit na vrstvení. Základem je pro ni termotričko a na něj pak přicházejí další a další vrstvy podle toho, jak venku zrovna je. Obecně se ale vždy oblékne tepleji, než je třeba. Ráda se totiž při tréninku doopravdy zapotí. Svůj outfit před výběhem také vždy pečlivě ladí. Když vám to totiž při běhu bude slušet, budete se automaticky cítit dobře a lépe se vám bude i trénovat.

OBJEVUJTE

Nejlepší je využít běh pro objevování a poznávání okolí. Nikol málokdy běhá stejné trasy. Jejím výběhům to dává svěží náboj a také to trochu odvádí pozornost od toho, kolik metrů vás ještě čeká do cíle. Při běhu také ráda objevuje novou hudbu. Prostě na Spotify nastaví náhodný výběr a nechá se unášet písničkami.

MĚJTE PARŤÁKA

A nemusí to být lidský parťák. Nikol má třeba psího. Když víte, že vyběhnutí udělá radost nejen vám ale i někomu druhému, hned se k němu člověk lépe motivuje. Pokud jde o psa, zároveň tak zabijete dvě mouchy jednou ranou: venčení a práci na svém zdraví. Psí radost z pohybu je navíc nakažlivá!

Celý článek si přečtěte v aktuálním vydání časopisu Kondice č 4. Na stáních do 26.4.2021.