POZORNOST SI ZASLOUŽÍ:

Proteiny – Při tréninku je zásadní výživa, zejména dostatek kvalitních bílkovin. Pokud jich ale nedokážete z jídla přijmout dost, vyplatí se poohlédnout se po kvalitním proteinu. Ten vám nabídne dostatek bílkovin pro regeneraci tréninkem namáhaných svalů. Ideální je syrovátkový koncentrát nebo izolát, které jsou plnohodnotné a chutné.

Kreatin – Také máte kreatin spojený s představou kulturisty? Nenechte se zmást. Pokud to myslíte s obnovou svých sil po tréninku vážně, bude kreatin vhodnou volbou, a to i pro ženy.

Omega 3 mastné kyseliny – Esenciální mastné kyseliny jsou zásadní nejen při tréninku, ale v podstatě v jakékoliv výživě. Pokud si 2x týdně nedáváte ryby, tak se vyplatí je doplňovat. Mají protizánětlivou funkcí a mnoho benefitů pro naše srdce. Ve vztahu k tréninku umí omega3 snižovat bolestivost namáhaných svalů.

Multivitamín a multiminerál, hořčík a vitamin D3 – V některých ročních obdobích je těžké přirozeně přijímat dostatek kvalitních vitamínů a minerálních látek. Namáhané tělo je na tato období citlivější, a tak stojí za to se porozhlédnout po přípravku zahrnujícím kompletní spektrum vitamínů a minerálních látek.

MŮŽETE VYNECHAT:

Karnitin – Doplněk stravy, který se stal synonymem pro spalování tuku. Jeho účinnost je však spíš mýtická, než reálná.

Větvené aminokyseliny – Oblíbený předtréninkový suplement se hodí až pro opravdu zdatné sportovce v tvrdých dietách a při dlouhých náročných fyzických výkonech.

Zdroj:

časopis Kondice