Už popáté se poběží 4 × 5 km, tedy sdílený běžecký zážitek, týmová záležitost v tak individuálním sportu. „Je to trošku jiný projekt než naše ostatní závody, maraton a půlmaratony. Cílíme na jinou skupinu, rodinnou, přátelskou, zážitkovou, emoční. A zájem nám potvrzuje, že to funguje,“ říká Tomáš Mirovský, ředitel závodů RunCzechu. „Štafeta je oslavou běhu a života,“ dodává Carlo Capalbo, zakladatel a šéf RunCzechu. A nebude na ní chybět ani tým časopisu Kondice.

Před třemi lety tu v nejúspěšnější sezoně štafetově běhalo po tři dny víc než deset tisíc lidí, dalších deset tisíc je přišlo povzbudit! Letos už čtyři tisíce běžců vyčerpaly kapacitu startovních čísel, ale pořadatelé mají připravenou čekací listinu, z níž uspokojí žadatele i na poslední chvíli.
Právě s ohledem na zmíněný hudební festival v severní části Výstaviště se posunul pětikilometrový okruh.

„Toho kopce si nemůžete nevšimnout,“ usmívá se trošku ďábelsky Jiří Ježek, nejlepší paralympijský cyklista historie, který teď docela hodně běhá a na Pražské štafetě ještě ani jednou nechyběl. „Do štafety mě vzal Birell, chceme si to užít. Je to ideální na vyzkoušení si atmosféry běžeckého závodu, aby vás to motivovalo dál. Mám zkušenost, že po první účasti a ochutnání neznámé zkušenosti se rozběhala jedna celá banka,“ dodává Ježek.

Organizátoři vypisují i kategorie pro bankéře, obchodníky, diplomaty a všechny záchranáře. V závodním epicentru postaví týmové boxy, účastníky vybaví tričky, batůžky, občerstvením i piknikovými boxy a dekami. Ideální příležitost pro firemní nebo kamarádský teambuilding.
Více info na www.runczech.com