Vybírejte sporty, které odpovídají vaší kondici. Pokud s pohybem začínáte, zvolte aktivní chůzi, popřípadě střídejte tempo, pokud chcete spalovat tuky. Dopřejte si plavání, je to jiný pohyb, který vám ukáže nové obzory. Poté se můžete odměnit pobytem v sauně, páře či vířivce… Pokud máte chuť vyzkoušet či přidat něco nového, pořiďte si kolečkové brusle a skvělý je také tanec.
A co vyzkoušet břišní tance nebo třeba salsu? V tomto věku vám dodají potřebné sebevědomí i dobrý pocit ze své ženskosti…

Mnohé ženy začíná trápit hormonální nerovnováha a s ní spojené výkyvy nálad. „Doporučuji hormonální jógovou terapii – soubor jednoduchých cviků, který řeší tuto nerovnováhu. Pokud vás bolí záda a občas se probudíte s pořádně ztuhlou krční páteří či bedry, vyvarujte se zumby, aerobiku či běhu – tedy otřesů. Ideálním pohybem jsou pomalejší styly cvičení, jako je jóga, pilates, zdravotní lekce, dlouhé svižné procházky, jízda na kole a plavání. Krásně si při nich protáhnete i zpevníte celé tělo a jako bonus se dostaví celkové zklidnění,“ říká Lucie Rychetská, lektorka Školy fitness profesionálů FISAF.cz.

Se správným postavením těla a jeho funkčností se můžete seznámit na lekcích body&mind, tedy na józe, rehabilitačním pilates, na uvolňujících lekcích zdravých zad či při různých formách zdravotního cvičení.

V tomto věku ubývá svalová hmota, ozývají se bolesti kloubů a hormonální změny. Zaměřte se na cvičení, které pracuje s hlubokými svaly a pánevním dnem – Zdravá záda, DNS metoda či korekce diastázy – rozestupu břišní stěny. Spousta problémů spojených s věkem se dá eliminovat vhodným a zdravým pohybem. Zkuste to!

Přijďte pohybu na chuť na BEACTIVE DAY!

V pátek 23. 9. 2022 začne Evropský týden sportu, do kterého se prostřednictvím projektu BEACTIVE DAY zapojuje více než 200 sportovišť z celé České republiky! Každé z nich si pro veřejnost připravilo zdarma unikátní program složený z nejrůznějších stylů cvičení včetně konzultací s odborníky na pohyb a stravu! Na stránkách www.dnyfitness.cz najdete seznam zapojených sportovišť.