Stíháte to fyzicky? Trénujete pravidelně?

Stíhám. Pořídil jsem si nové kolo, a když to jde, jezdím na něm obden. S Adélou (Gondíkovou, pozn. red.) milujeme turistiku, v zimě chodím na skialpech. Na kole a do přírody jsem jako dítě hodně jezdil s rodiči, takže jsem jen navázal na dětství. Lásku k horám, sluníčku, sněhu mám v sobě.

Co pro vás znamená cyklistika?

Na tohle jaro jsem si naordinoval pracovní oddech, proto se mi daří jezdit na kole obden, někdy to vyměním za dlouhý výšlap s naším pejskem Maybe. V okolí domu mám 20–30kilometrové trasy, na které se vydávám podle nálady. Loni jsem tak moc pracoval, že bych mohl jezdit jen jednou za 14 dnů, letos je to lepší. Cyklistika mi dává obrovský pocit svobody, hezky to sviští. Vyjedu z Pyšel, kde bydlím, svítí sluníčko, koukám se, jak vše kvete… Jedu přes chatové osady, kochám se, jak mají lidé krásně udělané zahrádky, posekané trávníky, užívám si vůně přírody. Mám rád i turistiku, ale na kole poznám a objedu kus světa. Za hodinu padesát ujedu i 30 kilometrů a okolo Pyšel je to krásné. Věřím, že stejně jako skialpy mi cyklistika zůstane do pozdního věku.

Takže jezdíte na horském kole?

Mám sešroubovanou páteř, proto dávám přednost jízdě v terénu, kde je minimum aut. Hledal jsem univerzální celoodpružené kolo, které se hodí na vyjížďky okolo Sázavy, ale i na náročnější ježdění v horách. Volba padla na Cannondale Scalpel SE – karbonové kolo 29“ se zdvihem 120 mm. Ještě letos bych si ale chtěl splnit další sen a pořídit si gravel. Očekávám od něj částečný požitek z rychlosti jako na silničním kole, ale také rychlý únik do přírody. Musím trénovat, protože na podzim jedu s kamarády na kola do Rakouska a oni jsou výborní cyklisté.

V každé odpovědi se stočíte ke skialpům. Jak jste se k nim dostal?

Začal jsem na nich chodit loni v covidu, kdy jsem nehrál, nenatáčel, tři dny v týdnu trávil v Peci pod Sněžkou s kamarádem a horským vůdcem Gabem Adamcem a učil se to. S tímhle zimním sportem jsem vstoupil do nové řeky, plavu a radostí se zalykám. Objevil jsem nový svět, skialpinismus mi dává to, co turistika v létě.

Měříte si při sportu tepy a na kole watty?

Nejsem soutěživý, ale čím víc sportuji, zjišťuji, že se chci i zlepšovat a posunout dál. Dříve jsem se všem „měřičům“ smál, pak jsem ale dostal od kamaráda šestkové hodinky Garmin, které se teď učím využívat. Chci na kole hubnout a zlepšovat se a k tomu je dobré si hlídat tepy. Ale prosím vás, co jsou to ty watty?

Co vás teď čeká pracovně?

V Ungeltu máme po premiéře road movie Cesta k vodopádům, které si hodně považuji. Režíroval to Michal Dočekal, hraji tam s Anežkou Šťastnou, což je čerstvá a velmi talentovaná 24letá absolventka DAMU. Jako bych zkoušel s mnohem starší holkou, se kterou jsem už deset let v angažmá. Že jsem udržel krok s takovým mládím, mě naplňuje vnitřním nadšením. Představení má spoustu světelných změn, projekce, hodně se pracuje s muzikou. Teď jsme také natočili další díly Ligy mužské moudrosti. Premiéra filmu Po čem muži touží 2 už proběhla, před koncem roku bude premiéra filmu Ostrov – v Thajsku ztroskotají dva nasraní manželé a dají se tam dohromady. A možná dojde na pokračování úspěšné Lajny.

Zdroj: Kondice