Běhání

Běh je asi to první, co každého napadne. Nebojte se toho, že by to bylo už jen otřepané klišé. Běh na čerstvém vzduchu zvyšuje hladinu energie a mnohem více než běh v posilovně. Navíc je to opravdu jednoduché – potřebujete pouze lehké boty na běh a přímo od domu prostě jen vyběhněte. Pozorováním zeleně kolem sebe ještě ke všemu zapomenete na samotný běh a čerstvý vzduch podpoří vaši dobrou náladu. Před samotným během si dejte kousek ovoce a napijte se, abyste se vyvarovali dehydratace. Je zcela na vás, jak dlouho poběžíte. Dejte si ze začátku kratší cíle, ale vždy je splňte a po malých krůčcích si prodlužujte trasu. A nezapomeňte, pokud máte pocit, že už opravdu nemůžete, ještě chvíli můžete běžet.

Nordic walking

Nordic walking je ideální i pro ty z vás, kteří se nechtějí každý den zcela zruinovat. Nejedná se o žádnou pomalou procházku. Díky holím se zvyšuje spotřeba kalorií oproti běžné chůzi nejméně o 20 %. Vaše páteř vám také určitě poděkuje, uvolní se svalové napětí zádových a ramenních svalů, které mohou být zatuhlé z přemíry sezení u počítače.

Kruhový trénink

Už jste si někdy zašli do tělocvičny na kruhový trénink? Nejspíš se vám vybaví kliky, angličáky, dřepy… Tyto cviky jsou velmi účinné a potřebujete k nim něco jiného než svoje vlastní tělo? Jediné, co budete potřebovat, je menší domácí příprava. Určitě bude lepší, když si dopředu připravíte cviky, do kterých se pustíte, jakmile vyběhnete do nejbližšího parku či lesa. Pokud se vám nechce připravovat si cviky na míru, stačí si do sluchátek pustit oblíbené video na www.youtube.com nebo stáhnout aplikaci přímo na kruhový trénink, která za vás ohlídá čas i obtížnost cviků.

TRX

TRX je docela náročné cvičení s vlastní vahou těla. Pokud máte v úmyslu spálit co největší množství kalorií, tak tohle je ta správná volba. Potřebujete dva závěsné popruhy s karabinami. Možná tyto popruhy máte doma, ale jelikož doma je teď dost přeplněno, není moc prostoru je doma zavěsit. K tomu vám ale skvěle poslouží i jakýkoli strom v parku. Jedná se o skvělé propojení přírody a posilovacího stroje.

Venku začíná vše pučet. Nepřipravme se o tuto nádhernou pulzující část roku jen proto, že jedeme v zajetých kolejích a bez posilovny si neumíme dát pořádně do těla. Vezměte si třeba s kamarádkou podložku a zacvičte si venku jógu nebo pilates – to je totiž to nejlepší, co pro své tělo i mysl můžeme udělat. Čerstvý vzduch posílí vaši mysl i imunitní systém. Nádech a výdech na čerstvém vzduchu je vlastně lék.