Cílem akce BEACTIVE DAY, jež zahajuje Evropský týden sportu, je seznámit veřejnost se vším, co dnes fitness centra a sportoviště nabízejí. Zároveň je to skvělá příležitost ještě více přiblížit svět fitness veřejnosti, ukázat obrovské možnosti sportovních aktivit, které jsou zde návštěvníkům k dispozici, a zbavit ho nálepky místa, kde se jen zvedají činky.

„Přála bych si, aby i tyto dva dny pomohly lidem uvědomit si, že právě fitness je skvělé řešení pro zdraví a dlouhodobě udržitelnou dobrou fyzickou a psychickou kondici. Už dávno totiž nejde o volnočasovou aktivitu nebo jen o zábavu. Při našem současném životním stylu, kdy se hýbeme minimálně a spoustu času trávíme sezením, jde přímo o nutnost! Proto jsou fitka a další sportoviště ideálními místy, kde lze začít s proměnou k lepšímu životnímu stylu. A všechny, kdo o to stojí, můžu ujistit, že tu najdou nejen správnou motivaci, ale i zázemí s kvalifikovanými lektory. A to bez ohledu na věk, zdravotní stav či kondici – sportovat totiž může opravdu každý,“ říká Jana Havrdová, prezidentka České komory fitness a Českého svazu aerobiku a fitness FISAF.cz.

Na co se těšit a co si vyzkoušet?

Do akce BEACTIVE DAY se letos hlásí více než dvě stovky fitness center a sportovišť z celé republiky. Tady je pro inspiraci malá „ochutnávka“ nabídky dvou z nich.

„Tahle zajímavá akce pro veřejnost pro nás není neznámá, prostřednictvím České komory fitness jsme se do ní zapojili již v minulém roce a velmi nás potěšilo, jaký o ni byl zájem. Naše ukázkové lekce jógy loni v rámci BEACTIVE DAY navštívilo 60 nových klientů a jejich reakce byly pozitivní. Letos připravujeme lekce jógy zdarma, a to v pobočkách Domu jógy v Praze na Andělu, Chodově a Vinohradech. Věřím, že všichni, kdo si chtějí jógu vyzkoušet, si najdou 23. nebo 24. září čas a přijdou,“ říká Pavla Křečanová z fitness centra Dům jógy, které se do projektu zapojilo. „Možná je jako mnohé další nově příchozí překvapí, kolik podob jóga má a co všechno jednotlivé lekce nabízejí. Jóga nejsou stoje na hlavě a zpívání manter – i když takové lekce také najdete, když o ně budete mít zájem. Kdo ale bude chtít, tak u nás může vyzkoušet lekce Jógy pro zdravá záda, relaxační, protahovací, klidné – což jsou druhy lekcí, které zvládne opravdu každý.“

Akce BEACTIVE DAY se již druhým rokem účastní také Aquapalace Praha. „Vždy k nám zavítají desítky klientů, kteří si přijdou fitness vyzkoušet. Jejich reakce jsou většinou podobné – bývají mile překvapeni, co všechno v našem dvoupodlažním fitness s prostorem přes 1 000 m² najdou,“ zve do Aquapalace Praha Miroslav Fiala. Kromě 130 kvalitních strojů převážně od zn. Technogym jsou totiž také jediné fitness centrum v republice, jehož součástí je i Saunový svět, v němž se nachází 18 různých prohříváren. K dalším výhodám pak patří možnost diagnostiky na přístroji In Body, Max pulse a měření tlaku. Ovšem tím nejdůležitějším, co rozhoduje o úrovni a kvalitě každého fitness, jsou samozřejmě trenéři a instruktoři. „Fitness vám bude k dispozici po oba dny od 8.00 do 23.00. Kromě volného vstupu do fitness navíc letos nově přidáváme i možnost vyzkoušet si plavání v našem bazénu ve Vodním světe Aquapalace, a to v čase od 8.00 do 10.00. A co pro to musíte udělat? Stačí, když přijdete a na recepci řeknete heslo: #BEACTIVEDAY.“

BEACTIVE DAY je určen všem – od dětí po seniory, od aktivních sportovců po milovníky poklidného body and mind, ale i pro ty, kdo dosud sport neobjevili a možná právě teď zjistí, jak jim v životě chyběl. Vše je zcela ZDARMA!

Co je Česká komora fitness

Česká komora fitness reprezentuje český fitness sektor u nás, nastavuje standardy a zkoušky z fitness profesí, organizuje osvětové a odborné akce pro odbornou i laickou veřejnost, spravuje Český registr fitness profesionálů a propojuje český fitness sektor se zahraničím a s aktuálními poznatky a trendy.

Zdroj: FISAF.cz, www.komorafitness.cz, www.dnyfitness.cz