50+ PROBLÉMOVÉ PARTIE III

Pro video klikněte sem.

Proč ho cvičit?

Ve videu si zacvičíte pět cviků, které jsou uzpůsobeny tak, abyste rychle a v pár minutách procvičila celé tělo. Je zaměřeno jak na úplné začátečníky, tak na ženy po padesátce, které se chtějí udržet ve formě, ale není pro ně příjemné žádné kardio cvičení.

S tímto videem procvičíte ženské problémové partie, což jsou nejčastěji paže, hýždě a bříško. Je uzpůsobeno tak, aby ho zvládla skutečně každá z vás, bez ohledu na to, zda jste úplná začátečnice a nikdy jste necvičila nebo máte už pár lekcí za sebou.

Ve videu procvičíte i pánevní dno, které je velice důležitou součástí našeho těla a neměly bychom na něj zapomínat. Svaly pánevního dna by měly být nejen pružné, ale i silné. Silným pánevním dnem se dá předejít mnohým zdravotním problémům, jako jsou bolesti zad, únik moči, hemeroidy, ale ovlivňuje i správnou činnost našich orgánů.

Proč je důležité udržovat se ve formě v každém věku?

Cvičení by se mělo stát naší životní rutinou. Nejen proto, abychom se ve svém těle cítily pěkně, byly zpevněné, ale především pro jeho zdravotní benefity. Pravidelný pohyb přináší nárůst svalové hmoty, udržuje mladistvější vzhled a silné srdce.

ŠETRNÉ CVIČENÍ S NADVÁHOU 3

Video najdete zde.

Cvičení je uzpůsobeno pro všechny z vás, kterým pohyb způsobuje nějaké omezení nebo kteří jste ve cvičení začátečníci.

Je skvělé v tom, že veškeré cviky vykonáváte po většinu času vsedě na židli, včetně kardia. Můžete při něm tedy nejen posílit tělo, ale především udržet v kondici své srdce a spálit nějaké kalorie. Zahrnuje dynamickou rozcvičku, lehké prvky kardia a posilovací cviky určené na celé tělo.

Cvičení zvládne skutečně každý, tempo u jednotlivých cviků si můžete zvolit podle sebe.

Video vám nastíní, že i s nadváhou se člověk může hýbat a existují způsoby, jak pálit kalorie, aniž byste musela jít například běhat, skákat nebo jinými dalšími způsoby zatěžovat svůj kloubní aparát.


Proč ho cvičit?

Pokud máte nějaké kilo navíc nebo vás trápí zdravotní omezení, je jistě složité najít vhodný pohyb a vůbec s pohybem začít. Je ale důležité si uvědomit, že čím více pohybu tělu poskytnete, tím lépe se budete cítit. Důležité je přitom množství aktivní svalové hmoty. Pokud máte nějaké kilo navíc, ale jste ve formě, pravidelně cvičíte a máte tedy vytvořenou aktivní svalovou hmotu, bude pro vás veškerý pohyb jednodušší.

FORMOVÁNÍ POSTAVY 3 (BOKY)

Video najdete na tomto odkazu.

Cvičení doma nemusí být nijak prostorově náročné, postačí vám pár metrů a dokážete si skvěle zacvičit na celé tělo.

Toto video se zaměřuje na posílení vnější strany stehen a zadečku. Je rychlé, takže vám nezabere moc času, ale přitom velice efektivní. Nepotřebujete k němu žádné pomůcky a bohatě postačí malý prostor ve vašem obýváku.

Zvládnou ho i úplní začátečníci, ale je to přínosný trénink i pro zdatné cvičenky.

Proč ho cvičit?

Krásné pozadí řeší jistě každá z nás. K tomu, abychom vytvořily pěkný zadeček, se musíme koncentrovat nejen na samotné hýždě, ale i boky.

CVIČENÍ NA LAVIČCE 2

Video je k dispozici na tomto linku.

Kde jinde se cvičí nejlépe než venku na čerstvém vzduchu. Venku najdete spoustu pomůcek, které můžete využít do svého tréninku. Cvičení s lavičkou je efektivní, jelikož při něm zacílíte na kardio, takže na spalování tuků, i na posilování.

Toto video vám ukáže, jakými jednoduchými cviky můžete posílit nohy, zadek, střed těla i paže.

Cvičení je skvělé spojit s jiným pohybem venku, například při běhu jako součást tréninku. Pokud nenajdete nikde lavičku, postačí vám pařez, zídka nebo jiná vyvýšená plocha.


Proč ho cvičit?

Cvičení je rychlé, díky vyvýšené ploše se člověk rychle zahřeje a zpotí, tudíž nastartuje spalování tuků na maximum. Zvýšíte si díky němu i svoji kondičku.

KRÁSNÁ DO PLAVEK 3: BŘICHO

Tuto sestavu najdete tady.

Proč ho cvičit?

Cvičení je vhodné pro každého, kdo chce efektivně zapracovat nejen na břišních svalech, ale i celém středu těla. Ve videu je předvedeno několik vzporových pozic, které aktivně zapojují celé tělo. Posilujete při nich břicho, záda, paže, ale i dolní končetiny a zadeček. Spojíte tedy více svalových partií dohromady, což je v tréninku velice efektivní.

Trénink se koncentruje i na samostatné břišní svaly – od šikmých až po přímý břišní sval. Takže opět další cviky, které Vám pomůžou vytvarovat vysněný pekáč buchet.


Proč je určen pro pokročilejší?

Video je určeno spíše již pro pokročilé, jelikož obsahuje cviky, které by se měly provádět až po určitém počátečním zpevnění středu těla. Pokud totiž střed těla není alespoň částečně pevný, může se stát, že cvičenec při cviku zapojuje více například zádové svaly a ne břišní. Tudíž se pak cvik stává neefektivním a může vést i k nepříjemné bolesti právě v oblasti zad.