Vařená mrkev na kostičky, okurky, syrová cibule, zakysaná smetana, majonéza, hořčice a nějaký dobrý točeňák. Nakonec ještě smetanu, aby to klouzalo. Musí to být takový trochu pařížský nebo pochoutkový salát. To je recept Ondřeje Moravce na nejlepší štědrovečerní salát. "Ale nejdřív si uvařím brambory!" směje se, když vypráví, jak vypadají Vánoce u Moravců.

Kapr se u nich nejí, na vánoční talíř se servíruje losos na másle s citronem na přírodní způsob.

Ondřej se na těší, že si letošní Vánoce užije podobně jako ty loňské, které byly první od konce jeho kariéry. "Obvykle jsme 26. prosince celá rodina odjížděli do zahraničí na hory, abych mohl trénovat v lepších podmínkách. A když chodila o svátcích na návštěvu rodina, bál jsem se, aby někdo nepřišel nachlazený a já nelehl s nemocí."

Letos zůstanou doma, a to i kvůli tomu, že si pořídili štěně, sedmiměsíčního irského setra. Pokud bude sníh, vyrazí na běžky nebo bruslit. To totiž obě děti (sedmiletou Rozálii a čtyřletého Ondru) hodně baví.

Zdroj: Youtube

Biatlon nadšeně sleduje i dnes, po čem se mu ale nestýská jsou závody. Jen loňský začátek sezony, kdy poprvé seděl doma, zatímco ostatní odlétali na start světového poháru, měl zvláštní pocit.

Na běžky dnes Ondra Moravec vyráží jen někdy, častěji se dostane na skialpy (nejčastěji jezdí na Dolní Moravu), což je sport, který vždy miloval, jen na něj neměl čas. Ondřej je dokonce jedním ze zakladatelů projektu Skialpy do škol, který má za cíl vzdělávat učitele tělocviku, aby mohli bezpečně vyrazit na skialpy se svými žáky. Podílí se také na organizaci SkialpujFESTu, který se koná od 19. do 22. ledna v Peci pod Sněžkou, kde budu mít workshop a lidé s ním budou moct jít na vycházku.

Zdroj:
časopis Kondice
https://skialp-do-skol.cz/
https://biatlonmag.cz/