Krosové a trekingové elektrokolo

Pro cestovatele, výletníka, pravidelného príležitostného jezdce

Vetšinou jde o hodně ekonomickou verzi elektrokola, často s pohonem zadního kola a baterií v nosiči. Je určené pro hodně lehký terén, silničky a cyklostezky, na výlety i kondiční sport nebo pro cesty do práce. Je to odpovídající náhrada za horské kolo, jehož ovládacími prvky je vždy vybaveno.

Horské elektrokolo s pevným rámem

Pro bikera, sportovce v jakémkoli věku, kterého láká terén a příroda

Nadchne jak ty, kteří se teší na sport v težkém terénu, tak ty, kteří od kola chtějí maximální jistotu. Hodí se také pro začátečníky. Výhodou je poměrně velká škála konstrukcí rámu i vybavení. Myslete ale na to, že horské kolo je primárně určené do terénu, a to nezřidka i hodně težkého.

Celoodpružené horské elektrokolo

Pro zkušeného bikera hledajícího adrenalin v težkém terénu

Pořádné horské kolo umožní vystoupat na vrchol kopce, na začátek trailu, za jediný den mnohem víckrát, než by to fyzické síly umožnily na klasickém horském kole. V některých případech si odpružený rám pořizují lidé trpící bolestmi zad a prahnoucí po maximálním pohodlí.

Silniční elektrokolo

Pro cyklistu, silničáre a sportovce

Zdolat legendární alpské prusmyky, přiblížit se hrdinům velkých etapových závodů nebo jen stačit silnejším spolujezdcům? Dramatické snižování velikosti a hmotnosti motoru a integrování baterie do rámu umožnilo zkonstruování lehké, rychlé silničky bez negativního dopadu na geometrii jejího rámu a jízdní vlastnosti. Hlavním limitem je omezení rychlosti na 25 km/h.

Skládací, městské, speciální elektrokolo

Pro městského hipstera a člověka budoucnosti, pro něhož je kolo dopravním prostředkem

Pokud cestujete do práce a nechcete se zpotit, elektromotor je skvělým pomocníkem. Skládačku vezmete do tramvaje a v práci schováte pod stůl, městské kolo vás zase podpoří kompletní výbavou za dešte nebo za tmy.

Elektrokolo s nízkým nástupem

Pro člověka s pohybovým omezením, starší lidi a jedince po úrazech

Díky speciální konstrukci rámu lze na kolo snadno nasednout, pohybovat se nízko nad zemí, sedět zpříma a kolo při tom dobře ovládat. Kolo není určené do terénu, ale je vhodné při jakémkoli pohybovém handicapu.

Zdroj: magazín Kondice