1. Hledejte příčiny stresu

Pojmenování hlavních příčin, které vám způsobují stres, je prvním krokem v přípravě vašeho protistresového plánu. Jakmile si ujasníte, co vám dělá starosti, bude pro vás mnohem snadnější s tím něco udělat. Zjistíte, kde můžete ubrat, na koho část svých povinností přesměrovat a koho požádat o pomoc.

2. Relaxační cvičení

Stresu se nikdy nevyhneme, k životu zkrátka patří. Proto by pro vás mělo být prioritou dopřát si občas trochu odpočinku. Najděte si v každém dni chvilku, kdy se od všeho odstřihnete a budete se vědomě věnovat relaxaci. Když svému tělu dáte příležitost uvolnit se, nepříjemné pocity způsobené starostmi v práci, domácnosti a jinde zmizí. Naučte se meditovat, pište si deník, kde se ze svých starostí vypíšete, choďte sami (nebo se psem) na procházky. Případně si najděte jakýkoli jiný způsob relaxace, který vám funguje.

3. Buďte vzhůru u talíře

Až budete příště mít před sebou plný talíř, vzpomeňte si na základní pravidlo rychlého hubnutí: Čím pomaleji jíte, tím rychlejší je váš metabolismus. Pětkrát se před jídlem zhluboka nadechněte a vydechněte, teprve pak vezměte do ruky příbor. Jídlo jezte pomalu a vychutnávejte si každé sousto. Tímto stylem včas poznáte, kdy už jste sytí, a zamezíte přejídání.

Přečtěte si, jak stres souvisí s tloustnutím.