Jiří Hotzký: Nevěřte výživovým trendům. Vraťte se k moudru našich babiček

Myslíte si, že víte, co je zdravá strava? Víte, že dvě třetiny zeleniny je vhodné před konzumací tepelně upravit? A i tu jednu zbývající třetinu je třeba používat s rozmyslem. V rozhovoru s potravinovým technologem se dozvíte, proč se zelenina nemá jíst syrová, co je nezdravého na nových výživových trendech, proč sója a další exotické potraviny jsou pro nás ve velké míře nevhodné, anebo jak a proč mohou doplňky stravy tělo zatěžovat. Probereme i vhodné a nevhodné tuky, čím sladit nebo jak dobré potraviny uskladnit, aby se nezkazily. Věda dnes potvrzuje staré dobré moudro našich babiček: Z pestré tepelně upravené stravy dostává tělo dostatek všeho, co potřebuje. Nevěřte marketingu ani lživým potravinovým kampaním. Poslouchejte, co vám dělá dobře. Tip: Více informací k tématu najdete v knize: Jsou rostliny k jídlu? Autor: Jiří Hotzký, vydalo Arsci, 2018
Loading
ZAVŘÍT REKLAMU
Ikona
Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.