Proto si denně…

…řekněte někomu o pomoc

Umět se obrátit na ostatní s prosbou o pomoc je naprosto zásadní věc. V pracovním i soukromém životě. Přesto to mnozí z nás nedokážou. Jenže všichni lidé, kteří v životě něčeho dosáhli, tuto schopnost mají. Pokud nedokážete jít za ostatními s tím, aby vás podpořili, podrželi, poradili nebo vám něco či někoho doporučili, moc toho v životě nedokážete.

…dejte ke svačině kiwi

Vitamin C je jedním z nejvýkonnějších lapačů volných radikálů v těle. Proto nás chrání před rakovinou, arteriosklerózou, revmatickými potížemi a zároveň posiluje náš imunitní systém. Málo se ví, že je potřebný i k produkci mozkových transportních látek, serotoninu a noradrenalinu – látek, které ovlivňují emoce, paměť, bolest, spánek i chuť k jídlu. Zkrátka přispívají k celkovému pocitu pohody.

To už je dost pádných důvodů pro to, abyste si denně dali ke svačině jedno kiwi. Pokryje doporučenou denní dávku vitaminu C a dnes už je k mání celoročně.

…opakujte: „Jsem tady a teď!“

Pro tři sta miliónů lidí po celém světě je to jejich denní mantra. Jsou to stoupenci buddhismu a pomáhá jim to uvědomit si jednu z podstatných myšlenek buddhistického učení: „Změnit je možné jen to, co se ještě nestalo.“

Když si každý den po ránu řeknete tato tři slova – Jsem tady a teď – začnete automaticky pracovat na tom, co se změnit dá, nebudete ztrácet energii s věcmi, nad kterými se už dávno zavřela voda. Brzy budete mít větší chuť do života i více energie.

…dejte třicet minut rychlé chůze

Je to nejzdravější a zároveň nejjednodušší způsob, jak se udržet v kondici a zároveň strávit na denním světle čas, který potřebuje vaše duše, plíce i svaly, aby byly v pohodě. Rychlá chůze je navíc vhodná pro každého bez omezení.

…nalijte aspoň dvě deci červeného vína

Známý kardiochirurg Jan Pirk to nejen doporučuje pro zdravé srdce, ale i mysl. Se svou ženou Blankou popíjí večer co večer. Mají šťastné manželství už čtyřicet let.