Hubnutí řešíme, když se blíží plavková sezóna. Co to letos zkusit jinak a napořád?

Rychlé hubnutí přináší několik úskalí. Většinou nám daná strava nechutná a v myšlenkách se ubíráme k momentu, kdy se budeme moci najíst pořádně. To přináší tvz. jojo efekt, kdy se váhová ručička pohybuje nahoru a dolů, zpomalení metabolismu nebo nedostatek energie. Abychom těmto problémům předešli, je vhodné si najít dietu, která nám bude vyhovovat a hlavně, která nám bude i chutnat.

Díky ketonové dietě shazujete kila jinak. Snížíte příjem sacharidů na minimum a místo nich zařadíte do jídelníčku potraviny bohaté na tuky a bílkoviny. Můžete tak učinit pomocí překvapivě chutných proteinových nápojů a jídel, která jsou sestavena pro optimální příjem živin pro vaše tělo. Tato dieta je velmi oblíbená díky jejím rychlým výsledkům.

Jak začít?

Aby vám motivace vydržela, sestavte si reálný časový plán a soustřeďte se, aby vaše výsledky byly udržitelné a trvalé, místo rychlého hubnutí. Začít můžete sestavenými dietními plány, které doplňujte svačinami bohatými na bílkoviny a tuky.

Ketodieta má díky své popularitě mnoho příznivců a na internetu můžete najít spoustu blogerů z celého světa, kteří se rádi dělí o své oblíbené keto recepty.

Najděte si parťáka. Sdílená radost, je dvojnásobná radost. Můžete se vzájemně motivovat do dalších kroků, sportu, podělit se o oblíbené recepty a povzbuzovat se.

Nenuťte se do potravin, které vám nechutnají. Jen proto, že je daná potravina zdravá, neznamená to, že je ta pravá pro vás. Pokud budete trpět hlady, nebo budete mít nepříjemný pocit z konzumace, vaše motivace bude hůře udržitelná.

Nezapomeňte na sport a pitný režim

I když ketodieta funguje bez extrémního sportu, jeho přidáním do vaší rutiny budete mít více energie a posílíte svou imunitu. Záleží jen čistě na vás, jaký sport si zvolíte. Když vás sport bude bavit, zvyšujete tím šanci, že u něj vydržíte. Projeďte se na kole, zvolte procházku z práce místo autobusu, zkuste jógu nebo si běžte zaběhat.

Pitný režim je důležitý nejen v letních měsících. Ideálně by váš objem tekutin měl být 2–3 litry vody denně. V horkých měsících nebo při sportu je doporučováno objem zvýšit.