Dárek pro maminku i babičku

Vlastnoručně vyrobený pleťový olej můžete použít buď sami, anebo jej věnovat jako milý a zároveň praktický vánoční dárek, který ocení zejména ženy se zralou pletí. Jeho účinky poznají již po několika použitích a věřte tomu, že před příštími Vánocemi vám jemně naznačí, že by si zase přály ten zázračný olej, který jejich pleti dělal tak dobře už loni v zimě.

Jaké ingredience budete potřebovat?

Základním olejem pro zralou pleť je makadamiový. Mezi jeho přednosti patří především silné antioxidační účinky a preventivní působení proti poškození buněčných membrán. Makadamiový olej zralou pleť zregeneruje a zhojí případná poranění. V tom mu bude nápomocen i olej ricinový, který navíc urychluje hojení jizev a dokáže efektivně promastit i velmi suchou pokožku trpící pod nápory větru. Pro navrácení elasticity a prevenci vysychání a olupování kůže budete potřebovat olej saflorový. A čtveřici olejů pro zralou pleť doplní konopný, který zpevňuje a zároveň zvláčňuje a je pověstný svými omlazujícími účinky. Dokáže také zklidnit podráždění a pomáhá udržet mladistvý vzhled pokožky. Jako konzervant lze do olejové směsi použít tokoferol, což je vitamin E. A samozřejmě nesmíte zapomenout ani na esenciální olej, který pleťovému oleji dodá příjemnou vůni. Všechny ingredience jsou bez problémů k sehnání v online obchodech s kosmetickými surovinami. Pořídit je můžete v biokvalitě, rafinované či nerafinované anebo ve variantě lisované za studena, obsahující vyšší množství výživných látek.

Jdeme na to

Připravte si přiměřenou lahvičku s odpovídajícím objemem. Dejme tomu, že budeme vyrábět přibližně 250 ml regeneračního pleťového oleje. Do nádobky odměřte 100 ml makadamiového, přilijte 50 ml ricinového, poté 50 ml saflorového a nakonec ještě 50 ml konopného oleje. Celou směs důkladně protřepejte, aby se oleje dobře spojily. Přidejte 5 kapek tokoferolu a 10 kapek esenciálního oleje. Vyrábíte-li regenerační olej jako vánoční dárek, doporučujeme doplnit jej vůní skořice nebo vanilky, které navodí příjemnou atmosféru zimního období. Lahvičku uzavřete a uložte na temné a chladné místo. Trvanlivost takto připraveného regeneračního oleje činí i několik měsíců. Dbejte ale na to, aby se vám do něho nedostala voda, kvůli které by se mohl začít rychle kazit.

Vzhled je důležitý

Chcete-li olejem obdarovat blízkou osobu, nezapomeňte si pohrát s balením. Místo klasické lahvičky zvolte jako obal ozdobný flakonek. Vyhrát si můžete i s vytvořením etikety. Samozřejmě celý výtvor zabalte do luxusní krabičky. Nezapomeňte, že ideální dárek je nejen účinný, ale i krásně vypadá.