Premium obsah

Kateřina Halamová: Mungo polévka

Premium
Zdroj: Kondice
Mungo je vynikající potravina. Patří mezi lehce stravitelné luštěniny, tedy moc nenadýmá. Dále je velmi nápomocné pro své jemné diuretické a lehce ochlazující účinky. Proto opět všechny pitta konstituce, tedy všechny se sklonem k horkokrevnosti, by měli mungo ve vařené formě, ideálně v kombinaci se zeleninou, pravidelně konzumovat. Dále je vhodný pro všechny osoby, které trpí na vlhkost, otoky, je vhodný při detoxikaci a hubnutí. Vaření s ním je velmi jednoduché, tak vás věřím tento recept inspiruje.

Přečtěte si více o ájurvédských konstitučních typech: váta, pitta a kapha.

Zjistěte, kdo jste podle ájurvédyZdroj: archiv

Zjistěte, kdo jste podle ájurvédy

Loading
Ikona
Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.