
Od roku 2013 se věnuji výživě a celostnímu zdraví. Když jsem po opakovaných bolestivých zánětech močového měchýře a vleklých angínách dostávala od lékařů ta samá antibiotika, rozhodla jsem se, že se vyléčím sama – jídlem. Už tenkrát jsem tušila, že jídlo a zdraví spolu souvisí. Začala jsem studovat knihy o výživě, dietách a alternativní kuchařky, absolvovala kurz výživového poradce na Univerzitě Karlově, dala se na cvičení jógy a poprvé vyzkoušela zklidnit mysl pomocí meditace. Můj život se ale opravdu změnil až se studiem Akademie léčivé výživy, kde jsem se setkala s ájurvédou, tradiční čínskou medicínou, makrobiotikou a českými i zahraničními bylinami. Za tu dobu jsem zjistila, že k tomu, abychom byli zdraví, se potřebujeme naučit volně dýchat, jíst opravdové průmyslově minimálně zpracované jídlo, pít dostatek čisté (nejlépe filtrované) vody, přirozeně a co nejčastěji se hýbat, udržovat dobré vztahy s okolím a spokojenou mysl. Pak nemá nemoc šanci. Někdy je detektivka tohle všechno vybalancovat tak, abychom se těšili dobrému zdraví a měli radost ze života. V běhu každodenních událostí si proto snažím neustále připomínat, že nejde o to, už být v cíli, ale především užít si samotnou cestu.
Veronika také pravidelně zpovídá zajímavé hosty v podcastech Kondice.