Dnešní lekce představuje techniku Ujjayi dechu. Ta uvolňuje vnitřní napětí a tenzi. Stimuluje tok okysličené krve do mozku a harmonizuje vnitřní teplotu. Zuzka Klingrová vám také představí další dechové techniky pro zklidnění mysli a harmonizaci emocí.

Tip pro dnešní den

Očista prostoru

Vypěstovat si návyk očisty našeho prostoru, stejně jako našich těl, je posilující krok směrem k všímavějšímu způsobu života. Wi-fi, mobilní telefony, každodenní stres, zaměstnaná mysl starostmi a povinnostmi – to vše může způsobit, že jen těžko dosahujeme pocitu klidu a otevřenosti. Rituál vykuřování vám může pomoci vytvořit vlastní posvátný prostor, ve kterém se snadněji dostanete do meditace, ať už se děje venku cokoliv. Vykuřování má pozitivní vliv na všechny členy domácnosti. Vyzkoušejte!

RITUÁL okuřování šalvějí

Zapálit svazek suchých listů šalvěje a vykouřit prostor od starých přesvědčeních, negativní energie a emocí pomocí šalvějového aroma je účinný způsob, jak se posílit emocionálně i fyzicky. Šalvěj totiž působí především antibakteriálně, antibioticky, antiviroticky a dezinfekčně.

Dejte si předtím chvíli spojení se svým záměrem, pak od svíčky zapalte šalvěj, nechte rozhořet, sfoukněte a nechte doutnat. Dovolte kouři, aby zaplnil místnost. Teď je dobrý čas rozloučit se se starým a přivítat nové. Můžete pronést tuto větu: „Prosím o očistu celého prostoru, ať je každá část tohoto prostoru očištěna a doplněna láskou, zdravím, štěstím, radostí a hojností.“

Chcete-li okouřit sebe nebo někoho jiného, pohybujte šalvějí kolem celého těla zepředu i zezadu a představujte si, jak negativní emoce a energie mizí spolu s kouřem.

Na trhu seženete i další přírodní bylinná vykuřovadla, bylinné směsi a vonné tyčinky. Vyberte si podle své vlastní preference. Měly by vám především vonět.

Předchozí díl výzvy Další díl výzvy