Hydratace má vliv nejen na to, jak naše pokožka vypadá, ale také na to, jak funguje. Chybí-li kůži vláha, vypadá unaveně a povadle, je náchylnější k poškození a zpomalují se v ní regenerační procesy. To mimo jiné znamená, že rychleji stárne. V létě, kdy jsou ztráty tekutin nejvyšší, se proto zaměřte hlavně na svůj pitný režim. Pamatujte, že kůže je první místo, kam tekutiny nedorazí, pokud jich tělo bude mít málo. Nečekejte přitom na to, až budete mít žízeň. Pijte průběžně celý den.

Zvenčí vaši pleť vzpruží hydratační přípravky – zejména hydratační masky, ve kterých najdete vláhu v koncentrované podobě. Nanášejte je jednou až dvakrát týdně nebo i častěji, pokud si o to vaše pleť říká. Rozhodně si masku vezměte s sebou na dovolenou k moři. Vynahradíte tím pleti pobyt na slunci a prodloužíte i životnost svého opálení.

Na výběr máte z široké škály textur od krémových přes gelové až po jednorázové plátýnkové neboli sheet masky. Vyjděte z potřeb své pokožky – té sušší obvykle sednou krémovější textury, mastnější zase ocení spíš lehoučký gelový přípravek. Sheet masky obvykle sednou všem typům pleti. Pro extra osvěžení dejte masku před aplikací vychladit do ledničky.

„V maskách byste měla hledat zejména kyselinu hyaluronovou, ureu a glycerin. Kromě hydratačních látek je fajn, když taková maska obsahuje i regenerační látky a antioxidanty. Například vitaminy C a E, termální vodu nebo panthenol. Tyto látky podporují přirozenou obranyschopnost a regeneraci pokožky,“ radí korektivní dermatoložka Iva Obstová z pražské MEDICOM Clinic.

Zdroj: www.medicomclinic.cz