V zimním období musí pokožka neustále čelit výkyvům teplot. Z venkovních prostor, kde na pleť působí zima a mráz, přecházíme do přetopených místností bez přirozené vlhkosti. Proto bychom měly být v péči o pokožku obzvlášť pečlivé. „Kvalitní vyživující krémy a séra jsou základ a měly by se používat denně,“ říká dermatoložka mezinárodní sítě klinik estetických inovací Mediestetik Katarína Piterková.

Vsaďte na ty s obsahem urey nebo ceramidů, které pokožce pomohou lépe snášet chladné počasí. Při nízkých teplotách se totiž v kůži snižuje produkce mazu. „Obličej je ohroženou oblastí, proto je při péči o pleť vhodné vyměnit lehké krémy za hutnější a mastnější. Hutnější krémy nejen že vyživí pleť, ale poskytnou také ochranný film na povrchu. Pleť promašťujte klidně několikrát denně a při slunečných dnech nebo při pobytu na horách nezapomínejte na krém s UV faktorem,“ doporučuje Piterková. Naopak bychom se podle ní měli vyhnout horké koupeli, která by pokožku mohla vysušit. Pokud si napuštěnou vanu nechcete odepřít, přidejte do vody olejové přísady, které kůži zvláční.

V rukou odborníka

A vyplatí se zvážit i estetický zákrok, zejména pokud si po zimě pokaždé všímáte ztráty jasu, dehydratace, nových vrásek a hrubší textury. „Aby se pleť obnovila a projasnila, je dobré podstoupit kombinované zákroky. Laserový peeling spolu s biorevitalizací. S pomocí frakčního peelingu Fraxel dokážeme zlepšit tón a texturu pleti. Hloubková hydratace prostřednictvím biorevitalizace a různých přípravků, které obsahují kyselinu hyaluronovou a vitamíny, umí zlepšit kvalitu pleti,“ radí lékařka, které zákroky teď pleti udělají dobře.

Je-li vaše pokožka křehká a má sklon k praskání, pomůže plazmaterapie. „Jde o technologii buněčného omlazení, která zjemní a vypne pleť, zlepší její kvalitu i barvu. A to bez chemických látek, jen prostřednictvím vlastní plazmy, která je bohatá na krevní destičky. Funguje jako buněčný stimulátor, který aktivuje až 90 procent růstových faktorů. Nastartuje tak regeneraci pokožky přímo v buňkách,“ popisuje princip plazmaterapie Piterková.

K posílení a hydrataci pleti doporučuje také mezoterapii, při níž vám lékař do podkoží vpraví kyselinu hyaluronovou spolu s koktejlem dalších účinných látek. Ideální čas je také na laserové odstranění pigmentových skvrn, chloupků v obličeji (či jinde na těle) a prasklých cévek. To proto, že teď sluníčko vidíme spíš sporadicky a nehrozí tedy, že by se nám po zákroku na kůži objevily hyperpigmentace.

Zdroj: www.mediest.cz