1) Precizní čištění

Čištění pleti zdaleka nepředchází jen vzniku pupínků. Má také zásadní vliv na správné fungování pokožky a na její schopnost zregenerovat sebe samu. Jsou-li póry zanesené nečistotami, opravné procesy běží sotva na půl plynu, protože se kůže namísto nich zabývá přítomností cizorodých látek. Není tedy divu, že pak po probuzení vypadáte unaveně.
Čištění však vaše pleť potřebuje i po ránu. „Důkladné ranní čištění pleti by se mělo stát samozřejmostí. Pokožka se během noci regeneruje a zároveň vylučuje toxiny a zbavuje se odumřelých buňek. Pokud ranní čištění zanedbáváme, dochází k ucpávání pórů a nepravidelnému vzhledu pleti," říká Suzanne Smetana, zástupkyně kosmetiky Dr. Hauschka.
Povinnou výbavou je odličovací přípravek, čisticí pleťové mléko, balzám nebo gel a tonikum. Jedině tato trojice zaručí, že se pleť zbaví všeho, co nepotřebuje, ať už jde o přebytečný maz, částečky prachu nebo make-up.

2) Pravidelný peeling

Nejsvrchnější vrstvu pokožky tvoří odumřelé kožní buňky, které se postupně odlupují a uvolňují místo novým a mladším. Když tenhle přirozený proces trochu (ale opravdu jen trochu) popoženete, okamžitě docílíte jasnější a prozářenější pokožky. Urychlíte tím totiž obnovu kůže a zároveň zajistíte, že vaše pleť bude lépe odrážet světlo. Lepší než klasické peelingy se zrníčky je použít přípravky na bázi ovocných kyselin, které si s odumřelými buňkami poradí efektivně a bez rizika mechanického podráždění pokožky. Mnoho produktů s ovocnými kyselinami navíc můžete bez obav používat každý den. Držte se přitom toho, co vám napovídá vaše pleť. Pokud vás pne, je to signál, abyste v obrušování polevila.

3) Vydatná hydratace

Aby pleť opravdu zářila, potřebuje v první řadě vláhu. Hodně vláhy. Nanést jen hydratační krém rozhodně nestačí. Závlaha se násobí pomocí hydratačních boosterů, které se nanášejí jako první krok po vyčištění pleti, a také pomocí hydratačních sér. Pravidelné používání pleťových masek je samozřejmostí.

Ještě důležitější než kosmetika, je ale pitný režim. Aby pokožka vypadala opravdu zdravě a šťavnatě, je třeba velmi dbát na dostatek tekutin. Pokud nám totiž chybí, kůže je prvním místem, odkud si ji náš organismus vezme, aby bylo dobře postaráno o důležité vnitřní orgány.Krom toho, že se tekutiny postarají o svěžest vaší pleti, mají ještě jeden důležitý úkol: pomáhají z těla odvádět toxiny. V praxi to znamená, že je pleť jasnější a hlavně čistší. Nejlepší je pít čistou vodu případně neslazené bylinné čaje. Příjem tekutin soustřeďte do dopoledních hodin (tělu po noci chybí vláha) a směrem k blížícímu se večeru postupně ubírejte. Ulevíte tak ledvinám a zamezí tak ranním otokům v obličeji.

4) Rozprouděná lymfa

Akupresura je trochu opomíjená, ale velmi spolehlivá cesta k tomu, jak pokožku rozzářit. Povzbudí totiž váznoucí lymfu a krevní mikrocirkulaci, takže vás nejen zbaví otoků a únavy, ale také celkově zlepší výživu pleti i její schopnost vstřebávat účinné látky s kosmetických přípravků. „Krátká akupresura je nejspíš to nejlepší, co můžeme pro zářivý vzhled pleti udělat. Ale doopravdy denně. Zaručují oživení a okysličení pleti a podporují tvorbu kolagenu. Navíc napomáhají zbavit se zlozvykových vrásek," doporučuje odbornice na pleť Suzanne Smetana.Akupresurní masáž se provádí na vyčištěné pleti a její pomocí můžete aplikovat třeba svůj oblíbený krém. Naneste ho do dlaní a pak ho jemně vtlačujte do pleti směrem shora dolů a ze středu ven. Opakujte 2-3 x.

5) Spánek a relax

Během spánku se obnovují buňky celého našeho těla včetně těch kožních. Dopřejete-li si ho dostatek, na vaší kůži to bude okamžitě znát. Pro jogínsky zářivou pleť je také klíčové naučit se odbourávat stres. Ten totiž krom jiného způsobuje i ztrátu jejího jasu, vznik nedokonalostí a rychlejší stárnutí. Vezmete-li to přes jógamatku, rozhodně nic nezkazíte!

5) Triky s optikou

Jógová pleť sice působí velmi naze a přirozeně, přesto ale většinou nepatrné stopy make-upu nese. Používají se ultra lehké textury, které se ve velmi malém množství vklepávají prsty do pleti. Teplo z dlaní přitom zajístí, že make-up perfektně splyne s kůží. Použít můžete i nepatrné množství rozjasňovače, neměl by ale obsahovat třpytky. Nanáší se na vrchol lícních kostí, nad kořen nosu, na hranu nosu a na střed brady. Pozor, méně je více!

Zdroj: www.drhauschka.cz