„Začít s hydratací se vyplatí co nejdříve, později hydratační přípravek vyměňte za péči i s anti-age složkami,“ radí odbornice na kosmetiku Klára Rott, která je zároveň zakladatelkou české biokosmetické značky Klara Rott. Spolehlivě fungují krémy a gely s kyselinou hyaluronovou, které pokožce dodají potřebnou vláhu. Nanášejte je ráno i večer na čistou pokožku. Přípravek nevtírejte, ale velmi jemně vťupkávejte směrem od vnějších koutků k těm vnitřním.

Zpozorujete-li, že pokožka krém hladově vpije, můžete jí zkusit naservírovat ještě drobný přídavek. Myslete ale na to, že by v očním okolí nikdy neměla zůstat silná vrstva žádného přípravku. Tím byste totiž pokožku jen zatížili.Pokud se naučíte používat oční krém či gel pravidelně, zpomalíte vznik vrásek v očním okolí a také tuto oblast celkově rozzáříte.

Zamaskujte to

I oční okolí si čas od času zasluhuje speciální masku. Nic nezkazíte s hydratační, s přibývajícími známkami stárnutí sáhněte po těch s obsahem anti-age složek. „Pokud pokožka očního okolí vykazuje známky únavy a objevují se jemné linky můžeme jednou až dvakrát týdně používat revitalizační masku na okolí očí. Vhodné jsou i obklady na oči, které uvolňují napětí a otoky a dodávají očím jiskru,“ radí Suzanne Smetana ze studia Dr. Hauschka.

Také v případě masky platí, že je třeba dbát na to, aby byla určena speciálně na oční okolí. Ta, kterou používáte na zbytek obličeje, totiž většinou do této citlivé oblasti vůbec nesmí přijít. Vybrat si můžete klasickou krémovou variantu (pro osvěžující efekt doporučujeme skladovat v lednici), velmi dobrou službu vám ale udělají i jednorázové masky. Většinou mají podobu gelových polštářků, které na sobě nesou účinnou látku. Jednoduše je přiložíte pod oči a pak už jen relaxujete a necháváte je pracovat.

Zdroj: www.klararott.cz, www.drhauschka.cz