Nebojte, nikdo po vás nebude chtít, abyste drahocenné ranní minuty strávili s nohama nahoře. Ranní pleťové masky byly vytvořeny tak, aby si rozuměly i s hektičností všedních dnů. Na práci jim stačí chvilka ­– obvykle se vejdete do deseti minut. A zatímco maska pracuje, můžete v klidu chystat snídani nebo vypravovat děti do škol a školek. Výjimkou jsou ranní plátýnkové sheet masky, které mají tendenci sklouzávat z obličeje, pokud nejste v klidu. Ty proto doporučujeme spíš na líná víkendová rána.

Maskování z postele

Ranní pleťové masky se od těch klasických liší způsobem aplikace – nanášejí se na ještě neumytou pokožku. ‚Maskování‘ tak klidně může být tím prvním, co po ránu uděláte. Těšte se nejen na vydatnou porci hydratace, která zodpovídá za ‚šťavnatost‘ a zářivost pokožky, ale také na energizující efekt a důkladnou očistu.

Masky obsahují nejrůznější povzbuzující ingredience, jsou nabité antioxidanty a obvykle pracují i s aromaterapeutickou složkou. To znamená, že vás jejich vůně po ránu příjemně nabudí. Jakmile maska svou práci dokončí, smývá se vlažnou vodou. Ve výsledku je pokožka rozzářená, vyčištěná a připravená na aplikaci dalších přípravků (pokračujte tonikem, sérem a denním krémem s UV filtry). Pokud vás po ránu trápí kruhy nebo váčky pod očima, zkuste dopřát masku i očnímu okolí. Skvěle fungují takzvané patche – polštářky napuštěné účinnými látkami. Pro ještě výraznější efekt je doporučujeme skladovat v lednici.