„Korektor by měl být trochu světlejší než barva make-upu. Pokud si nejste jistá, neuděláte chybu, když sáhnete po stejném odstínu, jako má váš make-up,“ říká pražská vizážistka Petra Soukupová. Oblíbeným trikem vizážistů, jak kruhy nechat zmizet, je použít odstín lehce do žluta nebo oranžova. To jsou totiž barvy, které dokážou nafialovělé či namodralé kruhy opticky zneutralizovat. A nemusíte se přitom vůbec bát, že by vaše maskovací manévry byly jakkoli vidět.

„Máte-li kruhy spíše do modra, doporučila bych korektor do lososovo-oranžova. Těm spíše do fialova zase prospěje žlutý korektor. Pokud byste kamufláž chtěla ještě umocnit, použijte nakonec ještě nažloutlý pudr v odstínu bannana,“ radí vizážistka Soukupová.

V obchodech můžete narazit na různé konzistence korektorů, nejsnáz se vám ale v očním okolí bude pracovat s těmi tekutými. Tuhé jsou určené spíše na maskování jiných nedokonalostí, jako jsou například pupínky nebo pigmentové skvrny. Většina tekutých korektorů navíc má praktický aplikátor, který nanášení usnadní.

„Pro starší pleť se hodí rozjasňující korektory, které obsahují i pečující složky a bývají často v aplikačních tužkách se štětečkem. Mají dobrou kryvost a díky rojasňujícím částečkám budete vypadat jako po vydatném spánku. Zralé ženy by se každopádně měly vyhýbat hutným texturám. Vypadaly by kvůli nim starší,“ upozorňuje vizážistka.

Zdroj: petrasoukupova.com