„Na aplikaci masek je teď ideální čas. Většinu času trávíme ve vytopených či klimatizovaných místnostech. Pleť ztrácí vodu, stává se křehčí a náchylnější k podráždění," říká kosmetička Romana Kubová z kosmetického centra Beauty koré s tím, že se kombinování různých masek rozhodně nemusíte bát. Nejlepší je podle ní sáhnout po přípravcích jedné značky – některé dokonce na multimasking nabízejí ucelené sady. Kombinovat ale samozřejmě můžete i masky od různých výrobců. Jen je při tom třeba myslet na to, že nejspíš budou mít různou dobu působení, a tudíž je budete muset nanášet postupně. Ukážeme vám jak na to.

1. Hloubkové čištění

Čelo, nos a brada obvykle patří k místům, kde se na naší tváři tvoří nejvíce kožního mazu. S tím souvisí ucpávání a rozšiřování pórů a samozřejmě také vznik pupínků. Proto tahle oblast, označovaná jako T-zóna, potřebuje ze všeho nejvíc důkladné čištění. Maska je na to ideální nástroj. Vybírejte ty s obsahem aktivního uhlí nebo přírodního jílu.

2. Důkladná výživa

Kůže v oblasti tváří a v horní části čela mívá sklon k nepříjemnému pnutí, šupinatění a rychlejšímu vzniku vrásek. To proto, že jsou zde mazové žlázky méně aktivní. Platí při tom, že čím starší jste, tím sušší kůže v těchto partiích bývá. Tváře proto hýčkete výživnými maskami, zvláště v chladnější části roku, kdy se stav suché pokožky zhoršuje. Nejlepší službu vám udělají ty s obsahem přírodních olejů, másel a anti age-složek, jako jsou například peptidy či kolagen.

3. Okamžité rozjasnění

Pokožka na tvářích a v horní části čela také velmi často trpí ztrátou jasu a vitality. Na této oblasti se totiž nejvíce podepisují nepříznivé vnější vlivy – sluneční záření, výkyvy teplot, znečištěný vzduch, ale třeba i hektický životní styl plný stresu.Týká-li se ztráta jasu i vás, naordinujte pokožce rozjasňující masku s obsahem antioxidantů. Ty jí pomohou lépe se vyrovnat s nástrahami každodenního života. Rozjasňující efekt má i kyselina hyaluronová, která pleť napumpuje vláhou.

4. Osvěžení a vyhlazení

Oční okolí patří k nejjemnějším a také nejzranitelnějším místům na našem těle. Proto potřebuje specifickou péči. Klasické masky do očního okolí rozhodně nepatří, jen by ho zatížily a mohly by způsobit podráždění. Pořiďte si tedy masku speciálně určenou na tuto oblast. Pomůže vám vyřešit kruhy pod očima, otoky i vrásky z dehydratace či od smíchu.

5. Vydatná hydratace

Rty jsou podobně křehké a zranitelné jako oční okolí. Může za to fakt, že jim úplně chybí mazové žlázky. Postradájí tedy ochrannou bariéru a velmi snadno se vysušují nebo dokonce praskají. Kromě pravidelného nanášení pečujících balzámů jim uleví i speciální masky na rty, které bývají nabité výživnými látkami. Mezi ty nejúčinnější patří bambucké máslo a panthenol.

Zdroj: www.beautykore.cz