Pleťové masky, které působí, zatímco vy spíte, jsou nejnovějším trendem v oblasti noční péče. Slibují, že efektivně využijí čas, kdy kůže přirozeně pracuje na své obnově, a že její úsilí podpoří. Hydratují, vyhlazují a zjemňují a vůbec dělají všechno pro to, abyste se ráno probudila do krásy. Osahují koncentrované množství účinných látek – zejména kyselinu hyaluronovou, ale najdete v nich i AHA kyseliny, probiotika, vitaminy nebo třeba peptidy.

„V noci se naše tělo regeneruje a probíhá tvorba a obnova buněk. Použitím noční masky tomuto procesu pomůžete. Jejím hlavním úkolem je dodání hydratace, která je velmi důležitá i pro prevenci vrásek,“ vysvětluje Vivienne Nagy, jednatelka Havlíkovy apotéky a tvůrkyně jejích pleťových masek, mezi nimiž nechybí ani ta noční.

(Nejen) pro vytížené

Jednoznačným důvodem, proč tenhle nový typ pleťových masek vyzkoušet, je délka, po kterou působí. Zatímco tu klasickou máte na tváři pár minut, ta noční pracuje celé hodiny, a má tak šanci dodat pleti opravdu vše, co potřebuje. Navíc se v jejím případě rozhodně nebudete moci vymlouvat na to, že na nějaké relaxování s maskou na obličeji nemáte čas. Spát musíte tak jako tak, tak proč nezabít dvě mouchy jednou ranou? V první řadě tedy noční masky přijdou vhod těm z nás, co věčně nestíhají a počítají přes den každou minutu.

Návody na to, jak noční masku správně používat, se různí. Zatímco někteří výrobci doporučují nanášet ji místo nočního krému, jiní naopak spolu s ním. Vždy proto dbejte instrukcí, které najdete na etiketě přípravku. Frekvenci nočního maskování přizpůsobte aktuálním potřebám své pokožky. Obecně se doporučuje nanášet ji jednou až dvakrát týdně.